Balkonhek van glas, lamellen of spijlen

Een balkonhek wordt ook wel balustrade genoemd. Hekken of balustrades zijn verkrijgbaar in verschillende soorten met bijvoorbeeld:

·         Glas

·         Spijlen

·         Lamellen of strippen

Een hek kan worden gemaakt met glas zodat je goed van het uitzicht kan genieten vanaf je balkon. Het glas dat wordt gebruikt voor een hek is veiligheidsglas met een dubbele ruit en folie. Het glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor een glazen hekwerk heb je wel de minste privacy op je balkon. Als je kiest voor een spijlenhekwerk dan zijn de spijlen in de meeste gevallen mm dik en 30 mm breed. Lamellen of strippen zijn in de meeste gevallen 10 mm dik en 48 mm breed en bieden de meeste privacy. Strippen en spijlen mogen maximaal 110 mm uit elkaar worden geplaatst. Dit is een wettelijke eis om valgevaar tegen te gaan. 

Bij een balkon hoger dan 1 meter is een balkonhek verplicht

Ligt het balkon meer dan 1 meter hoog dan is een balkonhek van minimaal 1 meter hoogte verplicht. Ligt het balkon hoger dan 13 meter dan moet het hek minimaal 1,2 meter hoog zijn. Deze wettelijke eisen zijn vastgelegd in het bouwbesluit. Om valgevaar te voorkomen worden op hoogte altijd hekken geplaatst. Dat geldt ook voor deuren die open kunnen en ramen die tot de grond lopen en open kunnen. Wanneer deze zich op een hoogte van meer dan 1 meter bevinden is het plaatsen van een hek of balustrade verplicht om valgevaar tegen te gaan. Bij deuren en ramen op hoogte wordt vaak een zogeheten Frans hekwerk geplaatst. Balkon hekwerken en balustrades zijn in veel verschillende maten en soorten te verkrijgen. Alle balkon hekwerken en balustrades kunnen ook geheel op maat gemaakt worden.

De meest verkochte balkonhekwerken

Spijlenhekwerken worden op dit moment nog het meest verkocht zeker voor huizen die wat ouder zijn. Strip- of lamellen hekken worden wat minder verkocht al zijn ze wel in opkomst omdat het op een balkon wat meer privacy biedt. De lamellen of strippen van een balkonhek zijn onderhoudsvrij wat betekent dat je ze alleen maar af hoeft te doen met een vochtige doek. De lamellen of strippen zijn leverbaar in 70 mm en 100 mm breed waarbij de lamellen maximaal 110 mm uit elkaar geplaatst mogen worden. Wil je graag meer, of een beter uitzicht vanaf je balkon, kies dan voor een afscheiding van veiligheidsglas. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende glasdiktes en hebt de keuze uit wel of geen tussenstijlen of dekregels.

Een balkon hekwerk op maat

Om een balkonhek op maat te maken is een veelzijdig balkonsysteem ontwikkeld. Dat betekent dat een hekwerk uit het standaard assortiment op maat gemaakt kan worden zodat deze precies past op je balkon. Je kunt voor een op maat gemaakt hek kiezen uit spijlen, lamellen of strippen en glas. Je kunt daarnaast ook de baluster types en dekregels zelf uitkiezen. Het is zelfs mogelijk om, bij een balkon, te kiezen voor glas dat alleen aan de onderkant ingeklemd zit zodat het uitzicht zo groot mogelijk is. Dekregels zijn er in verschillende soorten en breedtes. Het balkonhekwerk dat wordt geplaatst voldoet altijd aan het Bouwbesluit en aan de Europese NEN-veiligheidsnormen. De onderdelen van het hekwerk worden in de eigen werkplaats gemaakt en worden door vakmensen geplaatst. Daardoor weet je zeker dat het hekwerk op de juiste manier is geplaatst en volkomen veilig is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *