Besparen op je energierekening? Volg deze tips!

Het leven is al duur genoeg en daarom zijn we constant op zoek naar manieren om geld te besparen. In dit artikel geef ik je drie eenvoudige tips waarmee je jaarlijks tientallen euro’s extra kunt besparen op je energierekening. Ik vertel je over het belang van LED-verlichting, hoe je kunt profiteren van de zon en het belang van een goedkope energieleverancier. Lees gauw verder!

Tip 1: Ga voor LED-verlichting

LED-verlichting is best duur in aanschaf, maar met LED-verlichting heb je dit bedrag al snel terugverdiend. Zeker voor de lange termijn is het dus verstandig om gebruik te maken van LED-verlichting. Wist je dat een LED-lamp tot wel 70% of 80% zuiniger is dan bijvoorbeeld een spaarlamp? Het loont dus om je lampen eens bij langs te gaan!

Tip 2: Maak gebruik van de zon!

‘Voor niks gaat de zon op’ is een spreekwoord waarvan je ongetwijfeld wel eens hebt gehoord en zo is het maar net. De zon is gratis, zorg er dus voor dat je gebruikmaakt van hetgeen dat de zon je geeft! Dit kun je doen door het licht binnen te laten op een zonnige dag. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen. Zonne-energie is natuurlijk een enorm duurzame manier van energieopwekking, maar op de lange termijn betaald het zich terug. Wellicht is het interessant om te kijken of zonnepanelen rendabel voor jou zijn.

Tip 3: kies voor een goedkope energieleverancier

Wist je dat er een groot verschil bestaat in de prijzen die energieleveranciers berekenen? Het is dus van belang dat je energieleveranciers met elkaar vergelijkt voordat je een contract afsluit. Hiervoor bestaan verschillende handige en onafhankelijke online tools.

Meer tips of ben je op zoek naar een handige online tool om energieleveranciers te vergelijken? Klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *