Dakisolatie in Arnhem: waar moet je op letten?

Dakisolatie Arnhem

Dakisolatie is behoorlijk belangrijk. Het zorgt er immers voor dat je energierekening lager is, je huis veiliger is en je ook nog minder last hebt van de omgeving. Dakisolatie Arnhem op orde brengen? De huizen in Arnhem zijn soms vrij oud en op het gebied van isolatie valt er nog een hoop te halen. Dakisolatie verbeteren doe je het beste door een specialist in de arm te nemen. Daarbij doorloop je een aantal stappen:

  • zoek specialisten die kunnen helpen
  • vraag een aantal offertes aan
  • kies de persoon die het beste past maar let op: goedkoop is duurkoop!
Dakisolatie Arnhem

Wat je zelf moet weten

Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen als het gaat om de isolatie van je woning. Zelf je schuine dak isoleren is goed te doen, als je maar weet waar je op moet letten. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak met dakpannen? Dan kun je deels al zelf aan de binnenkant isoleren. Als je een beetje handig bent dan is dit goed te doen. Een plat dak of een dakkapel kun je echter beter door een deskundige laten doen. Dat is namelijk een stuk lastiger. Bovendien kun je als het verkeerd gaat meer kans veroorzaken op vocht in je dak en rottend hout. Niet bepaald handig. 

Vocht weghalen en zelf isoleren

Om te beginnen: vocht moet uit je dak weg kunnen, anders gaat het hout rotten. Zit er een dampremmende laag aan de buitenkant, dan moet je aan de binnenkant klimaatfolie gebruiken. Is je dak jaren geleden al geïsoleerd? Kijk of je de isolatie kunt verbeteren. Je kunt een extra laag aanbrengen of de bestaande laag vervangen. Voor een gemiddelde hoekwoning ben je waarschijnlijk ongeveer 950 euro aan materialen kwijt. Dan zit er verder natuurlijk nog arbeid in, maar dat is je eigen tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *