De keuken kopen gids

Ben jij van plan om een keuken te gaan kopen op korte termijn? Dan is het zeker aan te raden om deze keuken kopen gids te lezen. In deze keuken kopen gids zullen we namelijk stil staan bij de belangrijkste vijf tips als je besluit om een keuken te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je altijd een beslissing zult nemen waar je achter staat. 

Tip 1: Keuken kopen? Check de ervaringen

Heb jij een keuken op het oog bij een specifieke leverancier? Dan is het altijd goed om de ervaringen van de betreffende partij te raadplegen voordat je overgaat tot het aankopen van een keuken. Hierdoor weet je zeker dat de keuken die jij op het oog hebt voldoet aan de verwachtingen en dat hij op een correcte manier geleverd wordt.

Tip 2: Altijd opmeten

Voordat je besluit om te gaan kijken naar een keuken, is het altijd aan te raden om jouw ruimte op te meten. Hierdoor weet jij zeker welke afmetingen je nodig hebt en wat je in jouw keuken kwijt kunt. Niets is namelijk zo vervelend als het kopen van een keuken die niet past. Een keuken kopen is maatwerk en daarom is het van groot belang om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Tip 3: Let op de prijs

Veel keukenspeciaalzaken werken met vaste prijzen, men noemt dit ook wel een nettoprijzen beleid. Op basis van jouw beschikbare budget zal er een keuken samengesteld worden. Hierdoor is er vrij weinig onderhandelingsruimte beschikbaar. Echter, is het ook mogelijk om te kijken naar een keukenspeciaalzaak die met kortingen werkt. Sommige bedrijven hanteren namelijk 40 tot 50 procent korting op de uitgangsprijs. Let op, je zult waarschijnlijk het gevoel krijgen dat jij een speciale korting krijgt, maar in de praktijk krijgt iedereen dit. Moraal van het verhaal is: Let altijd op de prijs ongeacht het prijsbeleid en probeer altijd minder te betalen bij een keuken kopen.

Tip 4: Annuleringskosten

Het is altijd mogelijk dat er iets gebeurd tijdens het bestellen van een keuken. Mocht je dit bij een CBW-erkende keukenzaak doen, dan zal 30% van de aankoopwaarde als kosten worden gerekend. Dit is veel geld en daarom is het verstandig om vooraf goed na te denken voordat je besluit om een contract voor een keuken kopen te tekenen. 

Tip 5: Let op de betaling

Het is altijd goed om schriftelijk een afspraak te maken over hoe en wanneer er betaald dient te worden. In veel gevallen doe je dit door het tekenen van een koopovereenkomst. Bij een keuken kopen is het gebruikelijk dat je 30 tot 50 procent van de koopsom vooraf betaald en het restant bij oplevering. Natuurlijk is het beste om zo min mogelijk vooraf te betalen omdat je zo min mogelijk risico wilt lopen. Probeer daarom altijd tijdens de onderhandeling te kijken of je zo min mogelijk hoeft aan te betalen, want niets is zo vervelend als het doen van een aanbetaling, zeker als blijkt dat het bedrijf failliet gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *