De paradijsvogelbloem

De paradijsvogelbloem wordt ook wel de Strelitza genoemd. Het is een bloeiende, prachtige kamerplant. Het is ook bekend als de vogelkopbloem, paradijsvogelplant en bird of paradise. De paradijsvogelplant heeft prachtige bloemen. De bladeren zijn smal en worden 55 cm lang. Aan het blad kan je goed zien dat het verwant is aan de banaan. Zet de plant altijd voor een raam waar zonlicht komt. Geen zonlicht of te weinig zonlicht zorgt ervoor dat de bloei van de plant vermindert. De paradijsvogelbloem groeit langs de kust van Zuid-Afrika.

Waar kan je de platen het best bewaren?

In warme landen bloeit de paradijsvogelbloem het hele jaar door in de natuur. Heb je een paradijsvogelplant in huis, dan is het belangrijk om in de winter een frisse plek te hebben voor deze plant, omdat deze dan een winterstop heeft. Er moet licht zijn op deze plek en nooit kouder zijn dan 7 graden. Je moet niet te veel water geven, anders gaan de wortels rotten. Het water onder in de pot moet kunnen weglopen. In de winter blijven de bloemknoppen stilstaan. Dit komt omdat de groei wordt geremd door de lage temperatuur. Als het warmer wordt gaat de plant weer groeien.

Uiterste halen uit de plant

De paradijsvogelbloem is geschikt als snijbloem. Je kan van deze bloemen een boeket maken. Deze bestaat uit bladeren, bloemen en stelen. Wil je lang van dit boeket genieten, dan dienen de stelen schuin geknipt te worden. Door het vervolgens in schoon water zetten, geniet je langer van deze bloemen. Je moet ze in een stevige en stabiele vaas zetten die niet om kan vallen. Als de paradijsvogelbloem in de gunstige omstandigheden groeit, kan deze uitgroeien tot een hoogte van 150 cm en een breedte van 60cm. Wil je de plant verpotten, dan is het beter om dit in de winter doen en dit binnen opeen lichte en koele plaats te laten staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *