De weg naar een perfecte badkamer

badkamer

De badkamer. We willen haar nog wel eens vergeten, wanneer we vol enthousiasme op huizenjacht gaan. Toch is het een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Tijd om die oude ruimte eens goed op te knappen. Daar zal onze gezondheid namelijk blij mee zijn. Om je daarbij te helpen, geven wij in dit blogartikel het woord aan Spirototaal. Zij zijn specialist in ventilatiesystemen en kunnen je daarom ook meer vertellen over de eisen, die je aan een badkamer zou moeten stellen. Lees je mee?

1. Kies een goed ventilatiesysteem

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen. Als specialist in ventilatiesystemen, hechten wij veel waarde aan dit onderdeel. Dat zou jij als (toekomstige) woningeigenaar ook moeten. Dat komt jouw gezondheid namelijk ten goede. Door een goed systeem aan te schaffen en te monteren voorkom je gevaarlijke stoffen, zoals nare geurtjes, schimmels en vochtplekken. Er zijn verschillende badkamerventilatoren op de markt gebracht. Zo kun je kiezen uit:

  • buisventilatoren
  • plafondventilatoren
  • muurventilatoren

2. Ga voor keurmerken, certificaten en garantie

We snappen het: verhuizen kost veel geld. Zeker wanneer er veel verbouwd moet worden. Toch raden wij je aan om niet te bezuinigen op spullen voor in de badkamer. Denk hierbij aan tegels, badkuipen en meer. Kies altijd voor bekende merken, die beschikken over goede keurmerken. Onderzoek ook wat deze betekenen. Zo weet je direct van welke garanties je uit kunt gaan. Dat geeft een goed gevoel over de toekomst.

3. Maak de ruimte waterdicht

Zeker bij oudere badkamers schort het er hier nog wel eens aan: het waterdicht maken van de ruimte. Er zitten scheuren in de muur. Gaten in het voegen. Dat kan voor problemen zorgen. Grote problemen. Niet alleen in de badkamer, maar in het hele huis. Vocht heeft namelijk de nare neiging om beton aan te tasten. Zorg er daarom voor dat je 100% zeker weet dat alles waterdicht is. Bijvoorbeeld door waterdichte lagen aan te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *