Dichte bladbedekking bij een Cipres haag

Cipres

Waarom kies je voor een Cipres, of te wel een cipres haag? De plant heeft veel eigenschappen die ervoor zorgen dat dit een enorm succesvolle haagplant is. Hieronder geef ik je een aantal redenen om voor een haag te kiezen. Mocht je daarna nog meer informatie willen dan kan je naar de website, of je kan er direct eentje bestellen.

Cipres

De redenen

–        met een hoogte van maximaal tien meter als hij uitgegroeid is, is de Chamaecyparis een stevige haagplant voor het creĆ«ren van privacy.

–        De plant is erg tolerant voor ziekten en plagen, waardoor dit een ideale haagplant is in gebieden waar een hoog risico is voor deze factoren.

–        De dichte blad dekking zorgt voor een windscherm waarbij de impact van geluid en luchtvervuiling wordt verminderd.

–        De plant vormt een compacte haag die niet makkelijk doorbroken kan worden. 

Nog meer info

De cipres zorgt voor onderdak en een broedplaats voor vogels vooral in de winter. Daarom zal de plant ook van toegevoegde waarden zijn voor de wilde dieren. De plant doet het goed op veel verschillende grondsoorten, behalve op drassige bodems. Je moet de plant voldoende water geven tijdens het eerste groeiseizoen. Het heeft zachte, veer vormige bladeren die ervoor zorgen dat je tuin een mooie uitstraling krijgt. Het is zelfs zo dat deze de meest aantrekkelijke plant in je tuin vormt als deze onder optimale omstandigheden wordt gekweekt. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *