Dieplader transport vraagt voor een goede planning

Een dieplader, dat is de benaming voor de oplegger met een verlaagde laadvloer. Dat lijkt op het oog wat onhandig gekozen, maar biedt de verlaagde vloer het voordeel dat het in- en uitladen wordt vergemakkelijkt. Grote objecten zoals machines voor fabrieken hoeven zo ook niet uit elkaar te worden gehaald voor het transport. Dat levert al een grote besparing op en zorgt het aanleveren van complete machines ook voor het snel operationeel kunnen inzetten ervan.

Kan vlot door het verkeer

De verlaagde laadvloer zorgt ervoor dat tijdens het transport onder overspanningen zoals bruggen en viaducten gereden kan worden. Dat maakt een groot verschil uit wanneer er grote afstanden afgelegd moeten worden en hoeven er geen speciale voorzieningen worden getroffen. Dieplader transport komt in dat opzicht dus ook financieel voordeliger uit. Bij dieplader transport kunnen er niet alleen goederen vervoerd worden met afwijkende afmetingen, maar vormt ook het gewicht geen probleem. Er zijn speciaal daarvoor diepladers beschikbaar die over meerdere assen beschikken en het extra gewicht geen uitdaging vormt. Dieplader transport wordt ook veel gebruikt voor machines die gebruikt worden in bijvoorbeeld de constructie.

De juiste planning is wel doorslaggevend

Voordat er een aanvang gemaakt kan worden met het dieplader transport zal nauwkeurig nagegaan worden waar er allemaal mee rekening gehouden moet worden. De route die gevolgd zal worden moet onder de loep worden genomen om na te gaan welke beperkingen die mogelijk biedt. Met de verkregen informatie van de klant en eigen opmetingen en observaties zal er een plan worden uitgewerkt voor het dieplader transport. Daar komt in de meeste gevallen ook nog erbij kijken dat er eerst overleg moet worden gevoerd met verschillende instanties. De vele facetten van het dieplader transport moeten het best overgelaten worden aan een bedrijf die niet alleen technisch, maar vooral organisatorisch alles in orde zal krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *