Dit verandert er wanneer u uw huis verkoopt in coronatijd

Bent u van plan om uw huis binnenkort te verkopen maar twijfelt u of deze tijd – tijdens een globale pandemie – wel het juiste moment is om dit te doen? Het antwoord is ja! Echter zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Daarom vertellen wij u in dit artikel wat er anders is aan het verkopen van uw huis tijdens de corona pandemie.

Moet u nu wel uw huis te koop zetten?

Ten eerste vraagt u uzelf misschien af om deze gekke periode wel de juiste tijd is om uw huis te verkopen? Om daar antwoord op te geven, kijken we naar het aantal bezichtigingen over de afgelopen jaren. Hierbij zien we dat het aantal bezichtigingen van het afgelopen jaar vrijwel gelijk is aan het aantal van het jaar ervoor. En dus kunnen we gelukkig concluderen dat de coronacrisis weinig effect gehad heeft op de woningmarkt. Sterker nog, er is al geruime tijd een hoge vraag naar huizen, terwijl er een laag aanbod is. Dit heeft het gevolg dat er dus een tekort aan woningen is, waardoor de prijzen gemiddeld hoog zijn en er over het algemeen vaak hoger wordt geboden dan de vraagprijs. Voor u als verkoper is dit dus goed nieuws en betekent dit dat er eigenlijk geen beter moment is om uw woning te verkopen dan nu!

huis verkopen corona

Wat verandert er tijdens bezichtigingen?

Echter verandert er natuurlijk wel het een en ander door de coronacrisis. Om erachter te komen wat er voor u als verkoper precies verandert tijdens het proces, is het echter het verstandigst om dit na te gaan bij uw makelaardij. Over de bezichtigingen kunnen wij wel het een en ander zeggen, waar daar zult u in de praktische zin natuurlijk het meeste merken. Hoe verschillende makelaars de bezichtigingen aanpakken verandert per kantoor, maar over het algemeen zijn er een aantal maatregelen die u sowieso in acht dient te nemen, en daardoor zijn er dus ook een aantal zaken die standaard anders zullen zijn bij bezichtigingen. De maatregelen die u het best kunt nemen tijdens een bezichtiging zijn de volgende:

  • Zet voorafgaand aan de bezichtigingen alle deuren in huis alvast open. Dit voorkomt dat meerdere mensen aan dezelfde deur zitten en klinken vastpakken, waardoor de kans op eventuele verspreiding van het coronavirus kleiner is.
  • Was uw eigen handen voorafgaand aan de bezichtiging, en zorg ervoor dat u geen handen schudt van de makelaar en bezichtigers wanneer zij binnen komen.
  • Vraag mensen daarnaast om maar met maximaal 2 personen naar uw huis toe te komen voor een bezichtiging.
  • Check met zowel uw makelaar als de bezichtigers dat niemand klachten heeft voorafgaand aan de bezichtiging, ook uzelf niet. Is dit wel het geval? Zorg er dan voor dat u de afspraak verzet of degene met klachten thuisblijft.

Meer weten over het verkopen van uw woning tijdens de coronacrisis? Vraag dan meer informatie bij een makelaar bij u in de buurt of kijk op de website van een makelaar, zoals makelaarandre.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *