Een loungebank is de ultieme aanvulling voor in de tuin

loungebank

Wil je echt van je buitenruimte kunnen genieten, dan is een goede zitgelegenheid onontbeerlijk. Met de steeds meer groeiende trend om van buiten als het ware je woonkamer te creëren, zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden met allerlei tuinmeubelen. Afgezien van de traditionele tuinbank of weerbestendige eettafel met stoelen, zien we behoorlijke opmars van loungebank en salontafels die de tuin of terras aankleden.

Mensen zoeken altijd naar rustieke tuinideeën die charme uitstralen, maar absoluut geen saaiheid. Een loungebank geeft precies dat cachet en fantasie aan je tuin wat je altijd al had willen hebben. Geïnspireerd worden door de bruikbaarheid, het eenvoudige ontwerp en de schoonheid, is een perfecte optie die het een buitenruimte kan bieden.

loungebank

Creëer zitplaatsen rond een vuurplaats

Wees creatief met de ruimte die je hebt. Maak bijvoorbeeld een relaxruimte rond een vuurplaats, wat kan zijn een vuurkorf of een simpele opstelling van stenen om houtblokken in te stoken. Als het maar een centrale vuurplaats is op veilige afstand van waar je de zitplek wilt creëren, zodat je in principe het hele jaar door gebruik kan maken van je tuin of terras.

Het is de kunst om het meest uit je beschikbare ruimte te halen. Benut elke centimeter optimaal met slimme zitideeën. Plaats je de lounge op een binnenplaats, dan heeft het potentieel om behoorlijk omsloten te voelen, simpelweg door bakstenen muren die aanwezig kunnen zijn. Probeer dat te doorbreken door extra kleur en groen aan te brengen, om zo de bakstenen te verbergen en je ruimtelijk gevoel krijgt.

Maak van een rustig tuinhoekje een leeshoek

Een simpel prieel in de hoek van je tuin is de perfecte plek om lekker te loungen, om zo te ontsnappen en jezelf te verliezen in een goed boek. Zo’n plek is makkelijk te verwezenlijken door eenvoudig frame om je loungeplek te maken. Kies voor een ontwerp waarbij je klimplanten kunt stimuleren om rond het frame te groeien.

Dit zal je een gevoel van ondergedompeld te zijn in de tuin enorm versterken. Verf de constructie in een donkere trendy tint, zodat het omringende groen echt opvalt. Een tuin met daarin de juiste elementen, geeft je dat rustige gevoel waar je altijd al naar verlangd hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *