Een mooi – kidsproof- interieur

Ik geef toe: een mooi huis én drie kleine kinderen gaan niet echt samen. Voordat mijn oudste, Jarno van 12, geboren werd, zei ik altijd dat ik gewoon mooie meubels en accessoires bleef kopen. Toen hij eenmaal ging lopen kwam ik daar al een beetje op terug. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we nog Remco van 7 en Laureen van 2,5 mogen verwelkomen. Remco had geen boodschap aan het woord ‘nee’ en griste dus geregeld dingen van tafel of uit de vensterbank. Tel daarbij de chocoladehandjes van Laureen op onze meubels en gordijnen bij op en het feest is compleet. Je begrijpt: mijn interieur is in de loop der jaren alleen veranderd door grote noodzaak (lees: kapot of te vies om schoon te krijgen). Tot nu. Want ik ga mijn interieur een leuke boost geven. Geheel kids- en hufterproof. In deze blog geef ik je een aantal tips zodat je zelf ook aan de slag kunt. 

  1. De raamdecoratie

Wil je je huis een nieuwe look geven en dan voornamelijk sfeer toevoegen door middel van raamdecoratie? Zoals ik al aangaf: gordijnen zijn niet echt kidsproof. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven! Denk bijvoorbeeld eens aan houten jaloezieën op maat of aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën zijn goed schoon te maken en zijn erg duurzaam. Het perfecte alternatief voor gordijnen. Ze zijn ook nog eens hip! Tip: kijk eens naar abachi houten jaloezieën, daar zijn wij zelf voor gegaan.

  1. De bank

Een nieuwe bank terwijl je kleine kinderen hebt? In een lichte kleur? Ik hoor je al denken: doe het niet. Wij hebben het wel gedaan. Maar geen nood, want we hebben gekozen voor uitwasbare hoezen! Hoe ideaal. Vlek erop? Beetje ossengalzeep en hop, in de wasmachine. Zo heb je een mooie bank, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat er een vlekje op komt.

  1. De accessoires

Accessoires blijven tricky. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel accessoires die je op hoogte kunt hangen. Wat denk je bijvoorbeeld van een leuke hangplant? Die je op de kast kunt zetten, of eentje die je met potje en al aan het plafond hangt? Zo zijn er ook kaarsenhouders voor aan de muur of aan het plafond. Een mooie fotowand met allemaal dezelfde soort lijsten zorgt ook voor veel sfeer. 

Door bovenstaande ideeën door te voeren hebben wij al een heel ander huis. Kidsproof! Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te bedenken waarmee je je huis kidsproof kunt inrichten. Maar nu heb je hopelijk al wat inspiratie op kunnen doen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *