Een nieuwe kast kopen? Volg deze 3 tips

kast kopen

Er is in Nederland vermoedelijk niet of nauwelijks een woning te vinden waar geen enkele kast is opgesteld. Kasten zijn nu eenmaal hard nodig om onze (vele) spullen op een nette en geordende manier op te bergen. Een nieuwe kast kopen is dan ook wat zo nu en dan gewoon nodig is. Enerzijds kan dit nodig zijn omdat je inmiddels te veel spullen hebt die geen goede vaste plek hebben. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat een van je huidige kasten versleten of zelfs kapot is. Dit kan simpelweg gebeuren in de loop der jaren. Ook verhuizingen zijn vaak funest voor kasten, want deze moeten voor deze gelegenheden vaak ontmanteld en weer in elkaar worden gezet en ook kan er tijdens het transport uiteraard nog iets misgaan. Hoe dan ook, als je een nieuwe kast gaat kopen, houd dan rekening met de tips die we in de volgende alinea’s beschrijven.

Wat zijn de maximale afmetingen?

Ten eerste is het zaak om te bepalen waar je nieuwe kast moet komen te staan. Is dat eenmaal bepaald, dan kun je ook opmeten hoe groot je toekomstige kast maximaal mag zijn. Dit is cruciaal in je aanstaande zoektocht. Te grote kasten vallen hierdoor bij voorbaat al af.

Hoeveel spullen moet je erin kwijt?

Wanneer je vervolgens daadwerkelijk kasten gaat bekijken, dan zou het ook handig zijn als je al weet welke spullen je er zoal in kwijt wilt. Zo weet je tenminste wat bijvoorbeeld de minimale hoogte of breedte van de kast zal moeten zijn. Ook kun je dan gerichter op zoek naar kasten die kastruimtes hebben van verschillende groottes.

kast kopen

Passend in de huidige stijl

Tenslotte is het vanzelfsprekend belangrijk dat je een kast kiest die qua uiterlijk goed bij de huidige stijl van je interieur past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *