Een perfect dekbed

Execution only

Als je bij je bed nog een goed dekbed zoekt dan kun je uit veel verschillende dekbedden kiezen. Zo heb je 4 seizoenen dekbed. Een 4 seizoenen dekbed wordt vaak gekozen. Je kunt dan letterlijk het gehele jaar gebruik maken van dezelfde set. Je kunt ook kiezen voor een apart zomerdekbed en een apart winterdekbed www.weidswonenenslapen.nl. Dit is helemaal afhankelijk van je voorkeur. 

Verschillende maten voor je dekbed

Een dekbed kun je in verschillende uitvoeringen kopen. Je kunt natuurlijk een dekbed in verschillende afmetingen aanschaffen. Dit is afhankelijk van de afmeting van je bed, het dekbed moet altijd wat groter zijn dan je bed hierdoor zorg je dat het dekbed niet te kort is als je er onder ligt. Voor eenpersoonsbed van 90cm breed is een dekbed van 140 cm geschikt. Voor een standaard tweepersoons bed van 160cm is een dekbed van 200cm geschikt. Voor een twijfelaar bed van 120 cm is een dekbed van 140 cm te klein, 200 cm lijkt wat groot maar is wel de beste keuze. Voor een groter tweepersoonsbed van 180 of een kingsize van 200 is een dekbed van 240cm geschikt.

Verschillende materialen voor je winterdekbed

Als je een winterdekbed gaat kopen dan zijn veel verschillende materialen geschikt. Verschillende soorten materialen zijn verwerkt in een winterdekbed. Welk materiaal of welke samenstelling bij jou past is afhankelijk van je voorkeur. Een winterdekbed van synthetisch materiaal is het meest goedkoop. Een deken van polyester maakt je snel warm. Het ventileert wel minder goed dus je gaat wel sneller zweten. Een dekbed van bamboe is juist heel luchtig dit is duurzaam materiaal die luchtig aanvoelt. Een dekbed van wol is heerlijk voor in de winter. Wol ligt zwaarder op je lichaam wat in de winter heerlijk aanvoelt. Een dekbed van dons of veren kan je ook goed warm houden en voelt juist wat lichter. Waarbij veren lichter aanvoelt en dons zwaarder.

Vier seizoenen dekbed van veren en dons

Wat voor soort dekbed voor jou geschikt is hangt af van je voorkeur. Dit is namelijk voor iedereen anders. Voor een winterdekbed of een 4 seizoenen dekbed zijn dons en veren zeer geschikt. Je hebt verschillende 4 seizoenen dekbedden die bestaan uit een combinatie van dons en veren. Je kunt er voor kiezen om het percentage dons heel hoog te hebben of de veren. Dit geeft namelijk een ander gevoel. Veren zijn heerlijk licht en het 4 seizoenen dekbed is dan soepel. Bij veren voelt het dekbed wat steviger doordat er steeltjes in het dekbed zitten. Het dekbed is dan ook iets zwaarder. 

Vier seizoenen dekbed van wol

Voor een winterdekbed of een 4 seizoenendekbed is wol ook heel geschikt. Wol is een wat zwaarder materiaal en voelt dan ook wat steviger om onder te liggen. Dit kan ontzettend fijn voelen als je hier van houdt. Wol behoudt wel zijn ventilerende functie. Het is dan ook zeer geschikt als materiaal om je warm te houden. Daarnaast lucht het goed door en absorbeert het vocht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *