Een tuinbank bouwen, zo doe je dat!

Ben jij op zoek naar een project voor deze zomer? Wat dacht je van een tuinbank timmeren? Je hoeft geen ervaren klusser te zijn om dit project uit te voeren. Wij geven je in deze blog een aantal tips en een stappenplan. Het enige wat jij nodig hebt is hout, gereedschap, schroeven en Jotun verf!

Soort hout

Voor het bouwen van een tuinbank kun je verschillende soorten hout gebruiken. Wij raden je aan om steigerhout te gebruiken. Deze vormt een stevige basis en geeft een stoere uitstraling. Je kunt na afloop de tuinbank beitsen met Jotun Demidekk. Zo weet je zeker dat de bank in alle weersomstandigheden mooi blijft.

Stap 1: Begin met de armleuningen

Begin met het maken van 2 armleuningen. Je kunt zelf bepalen hoe groot deze armleuningen worden. Wij adviseren je om drie planken van 74x19x3 cm naast elkaar te leggen. Dit vormt samen de basis van de armleuningen. 

Stap 2: Zitting

De grootte van de tuinbank hangt af van de ruimte die je hebt in de tuin. Drie planken van 161×19,5×3 cm vormen samen een fijn zitoppervlak. Houd er rekening mee dat je een latje in het midden van de drie planken legt ter versteviging.

Stap 3: Rugleuning

Voor de rugleuning zijn twee planken van 155×19,5×3 cm voldoende. Maak aan de kopse kanten twee latjes zodat de planken bij elkaar blijven.

Zodra je alle onderdelen hebt gemaakt, is het tijd om de bank in elkaar te zetten. Veel succes! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *