Elektrische gordijnen voor Somfy

domotica

Een huis kan niet zonder gordijnen. In de zomer wil je de zon uit je huis houden voor wat extra koelte en je wilt genoeg privacy in je huis. Met rolgordijnen zorg je voor beide. Maar het is best veel werk om als het donker wordt alle gordijnen een voor een te moeten sluiten. En ’s ochtends begint het hele rondje weer opnieuw, want dan moeten alle gordijnen weer open. Elektrische rolgordijnen maken dit makkelijker, omdat je deze met een druk op de knop of zelfs met je stem kunt sluiten en weer kunt openen. Een Somfy rolgordijn zorgt voor extra gemak in jouw huis.

domotica

Domotica

Het automatiseren van handelingen in het huishouden wordt ook wel domotica genoemd. Dit is een samentrekking van het woord domus, dat Latijn is voor huis, en de toevoeging tica, wat zoveel betekent als technologie. Denk maar aan informatica. Het begrip bevat bijvoorbeeld robotstofzuigers en de slimme deurbel, waarmee je op je telefoon kunt zien wie er voor de deur staat. Elektrische rolgordijnen zijn ook een vorm van domotica, omdat ze werken op slimme elektronica en het leven in je huis een beetje makkelijker maken.

Somfy elektrische rolgordijnen

Een Somfy rolgordijn kan bediend worden met een afstandsbediening, maar ook met je telefoon of tablet. Super handig, want je telefoon heb je meestal in de buurt en afstandsbedieningen raken vaak kwijt. En als je het gordijn met je telefoon bedient, kun je je gordijnen ook sluiten en opendoen, als je niet thuis bent. Zo lijkt het huis tijdens vakantie bewoond en kun je de zon uit je huis houden op een onverwachte warme dag. Nog een voordeel van een elektrische rolgordijnen is, dat er geen touwtjes aan het gordijn hangen om het gordijn open en dicht te doen. Dit is veiliger voor kinderen en huisdieren. Hoewel Somfy zelf geen rolgordijnen levert, maken zij wel de technologie en motor, die nodig is voor het elektrische rolgordijn. De rolgordijnen zelf kunnen via een andere leverancier besteld worden. De stoffen voor de rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten, van verduisterend tot bijna transparant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *