Geldt een opstalverzekering ook bij kantoor aan huis

hypotheekadvies

Veel mensen hebben al een woonverzekering.  Deze verzekering bestaat al uit een opstalverzekering, inboedelverzekering verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Veel voorkomende schade worden gedekt die je aan je huis kan krijgen of de spullen die erin staan. Vergelijk verschillende Woonverzekeringen op Overstappen. Vaak werk je vanuit huis als je een eigen bedrijf hebt. Je houdt je administratie bij maar het kan ook zijn dat je video’s monteert van bruiloften omdat je een videograaf bent. Wanneer je alleen de administratie van je bedrijf thuis bijhoudt dan je hebt verder geen zakelijke inboedel dan is een ‘normale’ inboedelverzekering al voldoende. Heb je bijvoorbeeld wel apparatuur thuis staan om video’s te monteren, een laptop of een dure printer dan heb je een zakelijke inboedel en dat moet je doorgeven aan je inboedelverzekeraar. De spullen moet ook zakelijk zijn aangeschaft. Voor een opstalverzekering is een extra verzekering afsluiten niet nodig. Kijk bij opstalverzekering op Overstappen wat de mogelijkheden zijn. Denk je voor een hoger bedrag verzekerd te moeten zijn dan betaal je hiervoor extra premie. Het is belangrijk dat het aan je verzekeraar doorgeeft als je een kantoor aan huis hebt. ZIj hebben de informatie nodig om het risico te berekenen die ze kunnen lopen als ze jou verzekeren. Geef je dit niet door en je krijgt schade dan kan de verzekeraar ervoor kiezen dat je het bedrag van de schade zelf moet betalen. 

Verzekeringen en een praktijk aan huis

Steeds meer kapsters beginnen een praktijk aan huis of je bent nagelstyliste voor jezelf begonnen. Dan is het het van belang dat je dit meld bij je verzekeraar. Een standaard inboedelverzekering is vaak niet genoeg om er voor te zorgen dat je praktijk goed verzekerd is. Voor de verzekeraar is het ondermeer belangrijk om te weten wat voor een bedrijf je hebt, ontvang je klanten, heb je personeel in dienst, is er een praktijk ingang en heb je zakelijke inboedel. 

Het verzekeren van een zakelijke ruimte

het is vaak geen probleem als jij je zakelijke ruimte samen met je woning verzekerd. je kan hier een particuliere verzekering voor afsluiten omdat je in eerste instantie je woning verzekerd met een kleine dekking voor zakelijke ruimte. Als je ervoor kiest om je praktijk of kantoor apart te verzekeren van je woning dan moet je een zakelijke verzekering afsluiten. Een particuliere inboedelverzekering is hier niet te gebruiken. Als je een winkel aan je woning hebt en je wilt deze allebei verzekeren dan moet je ook een zakelijke verzekering voor afsluiten. Een praktijk of winkel is weer wat anders dan een winkel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *