Handige schoonmaaktips voor je huis

schoonmaaktips

Of het nou gaat om het verwijderen van aanslag in de badkamer, het schoonmaken van de ramen of het reinigen van je tapijt: de meeste schoonmaakklusjes schuiven we het liefst zo ver mogelijk voor ons uit. Komt dit je bekend voor en ben je benieuwd hoe je je huis snel en gemakkelijk schoonmaakt? In dit artikel zet ik een aantal handige tips voor je op een rij.

Vlekken in je tapijt

Heb je een vlek in je tapijt? Geen stress! Veel vlekken zijn gemakkelijk te reinigen met lauw water. Gebruik vervolgens een schone, droge doek en om het tapijt droog te deppen. Werkt lauw water niet? Probeer het dan met koolzuurhoudend water.

Is je tapijt niet meer te redden of ben je simpelweg toe aan wat anders en wil je je tapijt laten verwijderen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Geen emmer, maar een plantenspuit

Veel mensen maken bij het schoonmaken gebruik van een emmer met sop, maar wist je dat een plantenspuit veel handiger is? Giet wat allesreiniger in een plantenspuit en vul deze aan met water. Met je plantenspuit en een vaatdoekje in de hand gaat het schoonmaken je ongetwijfeld veel prettiger af!

Sterke etensgeuren

Heb je na het koken last van sterke etensgeuren in je huis? Zet dan een pannetje azijn op en laat het een tijdje doorkoken. Je zult naar verloop van tijd merken dat de etensgeuren uit je huis worden verdreven.

Het grote belang van een schoon huishouden

Goed schoonmaken is de basis voor een goede hygi├źne en is bovendien van groot belang een goede gezondheid. Ik hoop dat ik je volgende schoonmaakklus met bovenstaande tips wat gemakkelijker heb kunnen maken. Ben je op zoek naar meer praktische tips? Op het internet is een hoop informatie te vinden. Heb je te maken met een ernstig vervuilde woning? Twijfel dan niet en schakel de hulp in van een professioneel schoonmaakbedrijf. Het grondig schoonmaken van een vervuilde woning is een lastige en vervelende klus waar kennis en expertise voor nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *