Hier moet je op letten met het inschakelen van een advocaat

Zit jij in een juridisch vervelende situatie? Kijk dan of een advocaat je kan helpen om tot een goede oplossing te komen. Houd er bij het kiezen van een advocaat wel rekening dat de kwaliteit van de dienst behoorlijk verschilt per advocaat. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden. 

De kosten

Als je een advocaat gaan inschakelen dan is het fijn om van tevoren een soort indicatie te hebben van de hoeveelheid kosten die bij het traject komen kijken. De kosten zijn per advocaat en per taak verschillend. Als jij een advocaat nodig hebt om een letselschadevergoeding te krijgen, dan is dit vaak goedkoper dan wanneer jij een advocaat nodig hebt bij het scheiden. Een goede tip die wij jou kunnen geven is dat je bij het eerste gesprek naar het tarief moet vragen. Zo kom je niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan.

 

Wanneer je een laag inkomen hebt, kun je ook proberen om een Pro Deo advocaat te krijgen. Deze advocaat wordt in plaats van door jou, grotendeels door de overheid betaald. Dit geldt overigens alleen als je alleenstaand een totaal jaarinkomen hebt van €24.900 euro, voor niet alleenstaanden is dit €35.200 euro.

De reden dat je hem of haar inhuurt

Er zijn heel wat verschillende redenen waarom je een advocaat kan inhuren. Zoals eerder gezegd kun je een advocaat inhuren wanneer jij schade hebt opgelopen. Als je in de buurt van Rotterdam woont, dan kun je gemakkelijk online op zoek gaan naar een advocaat die je hierbij kan helpen. Letselschade advocaat Rotterdam kan dan een erg goede zoekterm zijn om hiervoor te gebruiken. Vaak krijg je dan verschillende aanbieders. Zoals eerder benoemd is het dus belangrijk om in het eerste gesprek het budget te bespreken. Als er meerdere advocaten in de omgeving zitten, is het slim om dit ook mee in je overweging te geven. 

 

Letsel is natuurlijk niet de enige reden waarom je een advocaat in kunt huren. Zo kun je een advocaat ook inhuren voor ontslagprocedures, strafrecht of familierecht. Als jij bijvoorbeeld een strafbaar feit hebt begaan, dan kan een advocaat ervoor zorgen dat de straf milder wordt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het overschijden van een  snelheidslimiet. Wanneer je 30 tot 50 kilometer te hard hebt gereden kan jouw zaak voor de rechter komen. Een strafrechtadvocaat kan je hierbij erg goed helpen. Wel is het uiteraard van belang dat je dan in zee bent gegaan met een geschikte advocaat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *