Hoe leef je in je huis en tuin met meer aandacht voor het milieu?

Wil je graag wat meer aandacht besteden aan het milieu in je dagelijks leven? Dit kun je in je leven al toepassen door rekening te houden met kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan de schoonmaak- of bestrijdingsmiddelen die je in het dagelijks leven gebruikt. Veel van deze middelen zijn niet goed voor het milieu. In dit artikel sommen we een aantal dingen op die jij zou kunnen aanpassen zodat je met meer aandacht voor het milieu leeft in je huis en tuin. 

Ongediertebestrijding

Wanneer je last hebt van knaagdieren of insecten in of rondom je huis dan kun je dit zelf proberen op te lossen met allerlei bestrijdingsmiddelen of je schakelt hier een bedrijf zoals MdB Ongediertebestrijding voor in. Let er dan op dat je gebruik maakt van milieuvriendelijke middelen of dat je een milieuvriendelijk bedrijf inschakelt zoals de ongediertebestrijding uit Harderwijk. 

Schoonmaken

Bij het schoonmaken van je woning kun je veel aandacht aan het milieu besteden. In veel woningen wordt gebruik gemaakt van allerlei middelen die schadelijk zijn voor het milieu, zoals chloor. Als je met meer aandacht voor het milieu wilt leven zijn er genoeg alternatieven waarmee je je huis kan schoonmaken zonder dat het slecht is voor het milieu. Denk ook aan de hoeveelheid water die je bij het schoonmaken gebruikt. Hoe minder, hoe beter. 

Tuinonderhoud

Met een goed onderhouden tuin kun je dubbel profiteren van duurzaam leven. Je tuin ziet er dan namelijk heel mooi uit en tuinieren kan goed zijn voor het milieu. Let er wel op dat je hierbij wel gebruik maakt van duurzame middelen en geen schadelijke bestrijdingsmiddelen of onkruidverdelgers gebruikt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *