Hoe werken verschillende huishoudelijke apparaten?

pexels-max-vakhtbovych-6508357

Je wasmachine is stuk. Nu heb je een witgoed reparatie in Hilversum nodig ga dan naar witgoed service Fixerr. Zij kunnen niet alleen jouw wasmachine repareren, ze fixen ook koelkasten, vaatwassers, wasdrogers, magnetrons, ovens, kookplaten, diepvriezers, etc. Voor bijna alle huishoudelijke apparaten die je hebt ben je bij witgoed service Fixerr op de juiste plek.

Koelkast

Een koelkast is eigenlijk niet een goede naam voor het apparaat, het apparaat koelt namelijk helemaal niet. Een koelkast voert namelijk alleen warme lucht af, dat doet het door middel van een cyclus met drie stappen:

  1. Een compresser zuigt koelgas uit de verdamper perst het samen.
  2. Het koelgas wordt vloeibaar gemaakt in de condensor en geeft hierbij de warmte vrij aan de omgeving.
  3. De ontstane koelvloeistof wordt naar de verdamper gestuurd, hier verdampt de koelvloeistof door de warmte uit het koelkast interieur. Hierna herhaalt stap 1 zich weer.

Vaatwasser

De meeste mensen weten niet hoe hun vaatwasser nu precies werkt, je weet dat water wordt opgewarmd en dat het rond gaat maar hoe dit gebeurd is voor de meeste mensen een raadsel. Een vaatwasser werkt eigenlijk op een vrij simpele manier. 

  1. Er wordt een laagje water in gepompt.
  2. Dit water wordt verwarmd door een verwarmingselement.
  3. Het vaatwasmiddel wordt toegevoegd.
  4. Het verwarmde water wordt omhoog gepompt, door de druk die zo ontstaat gaan de sproeiarmen draaien en komt het water onder hoge druk uit kleine gaatjes.
  5. Het vieze water wordt afgevoerd.
  6. Er wordt weer water onderaan het apparaat verwarmd en rondgesproeid, maar nu zonder vaatwasmiddel. Zo blijft er geen viezigheid of vaatwasmiddel achter op de vaat.
  7. Het spoelwater wordt afgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *