Hoe werkt de opbouw zadeldak?

Opbouw van een zadeldak

Als je gaat kijken naar daken dan zie je dat er in Nederland een aantal verschillende manieren zijn van daken maken. Zo heb je namelijk platte daken, rieten daken, zadeldaken en nog veel meer. Zelf per dak soort zijn er nog verschillende manieren hoe het dak dan wordt opgebouwd. Kijk bijvoorbeeld naar een zadeldak. Hier zijn eigenlijk twee manieren voor. De eerste manier is de spantendak manier. Hierbij wordt er een houten geraamte geplaatst op het huis waar je dan het dak aan vast zal maken. Deze geraamtes worden vaak van te voren al gemaakt in een fabriek zodat ze snel kunnen worden geplaatst op het huis. Opbouw zadeldak moet ook snel gebeuren want stel er komt slecht weer aan dan wordt alles binnen ook nat. Er zullen dan nog geen spullen in staan, maar toch is het niet fijn dat er vocht komt aan de binnenkant van het huis.

zadeldak plaatsen

De hoek

Je ziet ook dat de opbouw zadeldak in een bepaalde hoek wordt gedaan. De hoek wordt dan gemeten bij de nok van het dak. Vaak zie je dat dit tussen de 30 graden en 60 graden bevindt. Tussen deze hoeken zul je ook gemakkelijk alle soorten dakbedekking kunnen kiezen. Sommige willen namelijk dat dakpannen waar de andere misschien liever kiezen voor iets anders. Alles is gelukkig mogelijk bij deze daken.

Isolatie

Bij de opbouw zadeldak zul je ook zien dat isolatie erg belangrijk is. Deze kunnen dan meteen worden geplaatst voor je het dak helemaal dicht maakt. Isolatie is altijd belangrijk bij een huis want dat zal er voor zorgen dat er warmte binnen blijft en dat kou ook buiten blijft. Zo zul je dan dus minder vaak de verwarming aan te hoeven hebben staan. Hiermee zul je dan dus een hoop geld besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *