Hoeveel tijd zit jij op een bureaustoel?

Er wordt vaak niet bij stilgestaan hoeveel tijd er wordt doorgebracht op een bureaustoel. De zittende houding moet uiteraard comfortabel genoeg zijn om het zo lang vol te houden en moet er bij de aanschaf wel rekening mee gehouden worden dat er voldoende instelmogelijkheden beschikbaar zijn. Zo een bureaustoel kopen zal namelijk doorslaggevend zijn voor het comfort ervaren tijdens het werken en zelfs daarna. De gevolgen van een verkeerde zithouding werken namelijk nog lang door.

Keuze uit een aantal modellen

De wensen van de gebruikers kunnen veel van elkaar verschillen en moet er daarom een ruim aanbod beschikbaar zijn. De lengte, het gewicht, de lichaamsbouw, allemaal factoren die invloed hebben op de keuze bij bureaustoel kopen. Er moet voldoende steun geboden worden aan de rug, schouders en nek. Die worden het zwaarst belast bij een zittende houding en kan dat op den duur leiden naar veel gezondheidsklachten. Daar zit niemand op te wachten en moet bij bureaustoel kopen er wel rekening mee gehouden worden. Zo kan er al zittend steeds van houding worden gewisseld en wordt overbelasting voorkomen. Het belang van armsteunen mag niet onderschat worden en kan er apart ook een voetensteun worden aangeschaft.

Zo een bureaustoel moet er ook nog mooi uitzien

Eerlijk is eerlijk: niet alleen het comfort is belangrijk, maar moet de bureaustoel er ook nog passen bij de rest van het interieur. De kleur van de bekleding en het frame is het eerste wat zal opvallen. De vorm kan variƫren tussen klassiek met rechte lijnen tot modern met meer afrondingen. Bureaustoel kopen is trouwens niet altijd voor op kantoor. Ook thuis voor achter de PC of in een aparte hoek in de woonkamer komt zo een bureaustoel goed aan te pas. Design modellen zijn wat prijziger, maar bieden ze wel een aparte uitstraling en hoge mate van comfort. Leer en kunststof worden het meest gebruikt voor de bekleding en zijn ze goed bestand tegen veelvuldig gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *