Hulp bij het maken van je webpage

Deze dagen is online marketing belangrijker dan ooit. Een eigen website maken is niet bijzonder ingewikkeld. Er zijn veel platforms en hulpmiddelen ontwikkeld waarmee het bouwen van je eigen website een fluitje van een cent is. Welke software je ook kiest, houd wel de volgende design principes in je achterhoofd.

1. Mobiele website

Ooit geprobeerd een webpagina op je telefoon te lezen? Dan weet je dat dat een verschrikkelijk onhandig gepriegel is. De meeste online aankopen worden via de telefoon gedaan. Zelfs wanneer men in een winkel staat, wordt het mobieltje gebruikt om producten en prijzen te vergelijken. Als jouw website op je mobiel niet deugt, zullen klanten snel geneigd zijn door te klikken naar de website van een concurrent.

2. Vindbaarheid

Zorg dat je een domeinnaam heb die jouw bedrijf beschrijft of gelijk is aan de naam van jouw bedrijf. Je kunt zelfs meerdere domeinen beheren die allemaal naar jouw website linken. Een treffende titel is een hele kunst, denk dus goed na over de naam van jouw site.

3. Contact informatie boven menu

Op een goede website vindt de klant binnen een oogopslag wat hij of zij zoekt. Maak het voor klanten extra makkelijk jouw bedrijf te bereiken, door je contactgegevens prominent in de header boven aan de webpagina te vertonen.

4. Navigeren

Verder is het belangrijk dat je website makkelijk en overzichtelijk is in gebruik. Een goede vuistregel om te hanteren is vijf items in je menu. Ook moet er altijd een knop zichtbaar zijn die direct terug gaat naar de homepage.

5. Beperk de info

Je kent ze misschien wel, van die websites die te veel informatie aanbieden. Lezers moeten informatie in context kunnen begrijpen. Als een website in een keer te veel informatie aanbiedt, raakt de lezer de draad kwijt. Information overload, waardoor je geen nieuwe informatie meer kunt opdoen. Zorg dat de informatie en afbeeldingen op je website goed in balans zijn.

6. Correct

Een ander belangrijk aandachtspunt is de correctheid van je website. Zorg er voor dat de informatie die op je website staat klopt en up to date is. Maar ook grammatica- of spellingfouten zijn een grote afknapper voor consumenten. Check daarom met regelmaat de tekst op je websites, met name na updates.

7. Snelheid

Een website moet snel informatie verschaffen. Een trage website is daarom al snel een reden voor de consument om naar de webpagina van een concurrent over te stappen. Zorg dus dat je website smooth runt door software up to date te houden, video’s en afbeeldingen te optimaliseren voor snelle downloads.

Wil je het meeste halen uit je online website en webshop? Schakel dan de hulp in van een online marketing bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *