Ingewikkeld proces zelf doen

Execution only

In de meeste gevallen heb je voor het afsluiten van een hypotheek een adviseur nodig, execution only betekent dat je een ingewikkeld financieel product zoals een hypotheek zelf kunt afsluiten. Je hebt aangetoond dat je over voldoende kennis bezit om dit te kunnen doen, je moet aantonen dat je beseft wat het voor nu en de toekomst betekent. Zelf een hypotheek afsluiten heeft natuurlijk ook een aantal voordelen, het is veel voordeliger dan gebruik te maken van een adviseur.

Vraag zelf aan wanneer het je uitkomt

Bij execution only is het ook een voordeel dat je alles regelt wanneer het jou uitkomt, of je het nu allemaal in een keer doet of je doet er een week over dat maakt niets uit. Wel moet je in de gaten houden dat niet alle aanbiedingen onbeperkt geldig zijn, zoals een offerte voor de rente. Deze is maar een bepaalde tijd geldig, anders moet je dit weer opnieuw doen. Ook de meeste documenten moeten binnen een bepaalde tijd ingestuurd zijn.

Execution only

Bepaal je eigen keuzes

Vraag je waarom mensen gebruik maken van execution only, dan antwoorden de meeste voor de vrije keuze die je hebt bij het afsluiten. Je bepaald namelijk zelf hoe de hypotheek eruit komt te zien, kies de hypotheekvorm die goed bij je past. De periode hoe lang de rente blijft staan heb je ook zelf in de hand, kort gezegd heb je binnen de grenzen van de regels alle vrijheid wat je zelf wilt doen. Ook de looptijd van de hypotheek mag je zelf kiezen, zolang je natuurlijk wel alles kunt betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *