Je nieuwe huis inrichten, hoe pak je dat aan?

Yes, je hebt te horen gekregen dat je een nieuwe woning krijgt! Dan is het nu zaak om te bepalen hoe je de woning in gaat richten, terwijl je op de sleutel wacht. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Onderstaande tips helpen je een eindje op weg.

Doe inspiratie op

Tenzij je zelf al precies weet wat je wel en niet wilt, is het goed om van tevoren inspiratie op te doen. Op het internet vind je ontzettend veel woonblogs met daarin handige informatie, tips en woonideeën. Ook is het leuk om door woonmagazines te bladeren en woonwinkels te bezoeken.

Maak een moodboard

Terwijl je inspiratie opdoet, is het goed om een moodboard te maken, bijvoorbeeld van mooie interieurideeën uit tijdschriften. Uiteraard kun je zo’n moodboard ook online maken. Je hebt hier handige apps voor, zoals Pinterest. Wil je per se dat mooie solid surface bad kopen? Zet het op je moodboard! 

Maak een grove indeling

Welke ruimte ga je waarvoor gebruiken? Maak een plattegrond, waarop je neerzet wat je met elke ruimte gaat doen en wat je er ongeveer in neer wilt gaan zetten. Bedenk ook alvast welke kleuren je graag in je interieur wilt. Ga je voor donkere kleuren, of passen lichte kleuren beter bij jou en de woning die je voor ogen hebt? Zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen.

Voor welke woonstijl ga je?

Er zijn veel verschillende soorten woonstijlen. Houd jij van een landelijk interieur, of past een industriële inrichting beter bij je? Op het internet vind je veel informatie over alle verschillende woonstijlen (inclusief afbeeldingen van de betreffende woonstijl), zodat je weloverwogen een keuze kunt maken.

Ga shoppen! 

Heb je eenmaal bepaald hoe je woning er ongeveer uit moet komen te zien, dan kun je lekker gaan shoppen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *