Laat je water testen

Lood in water testen

Twijfel je of je thuis lood in je water hebt dan was er voorheen geen mogelijkheid om dit te laten testen, gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Lood in water testen is mogelijk gemaakt door een professioneel laboratorium, die het water test waardoor je zekerheid hebt of je water veilig is om te drinken. Loden leidingen mogen niet meer worden gebruikt voor aanleg van een leidingnetwerk, maar het hebben ervan bij een woning is niet strafbaar. Het kan voorkomen dat oudere woningen van voor 1960 nog loden leidingen bezitten voor het water.

Lood in water testen

Schadelijk voor de gezondheid

Er wordt vaak gedacht dat loden leidingen geen kwaad kunnen voor het water, toch kan een kleine hoeveelheid lood in het water al schadelijk zijn voor je lichaam. Omdat het even duurt voor lood uit je lichaam is, kun je bij langdurig lood in je lichaam problemen krijgen met nierfalen en in het ergste geval hartziekten. Dit hoeven niet perse grote hoeveelheden lood te zijn, ook een kleine hoeveelheid kan dit al veroorzaken. Door lood in water testen te doen door het laboratorium, heb je direct zekerheid of het water van je woning veilig is te drinken.

Drink niet zomaar water

Het drinkwater in Nederland is van bijzonder hoge kwaliteit, toch kan het voorkomen dat er lood in zit door de leidingen die vroeger zijn gebruikt. Door lood in water testen uit te voeren, weet je zeker dat je het water veilig kunt gebruiken om te koken of om een glaasjes water te drinken. In het laboratorium van water-lab.nl weten ze snel, of het water wat uit de waterleidingen komt lood bevat en veilig is om te drinken. Door geavanceerde technieken is het voor particulieren als bedrijven mogelijk om betaalbare testen te laten doen. Want ook dat is belangrijk dat de testen te betalen zijn voor de gewone burger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *