Led panelen: de natuurlijke opvolger van tl-verlichting

Led Panelen

Panelen als lichtbronnen vind je vooral terug in publieke ruimtes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan winkels, restaurants, hotels, kantoren, scholen en onderwijsinstellingen. Voorheen werd meestal tl-verlichting gebruikt als lichtbron binnen het paneel. Nu willen we niet beweren dat tl-verlichting in de loop der jaren niet waardevol is geweest, toch moeten we wel concluderen dat er inmiddels betere lichtbronnen voorhanden zijn. We hebben het dan met name over led verlichting. En ja, led panelen bestaan inmiddels ook alweer een tijdje. Deze led panelen hebben bovendien ook nog eens de voordelen die andere vormen van ledverlichting ook hebben. Led panelen hebben dus een lange levensduur, geven geen warmte af en zijn enorm zuinig met energie.

Led Panelen

Wat je moet weten over het aanbrengen van led panelen

Wat betreft de installatie hoef je je bij led panelen geen zorgen te maken. Deze installatie is namelijk tamelijk eenvoudig te realiseren. Het heeft dan wel de voorkeur dat je gebruik maakt van een plafondsysteem in de ruimte waar je de panelen wilt aanbrengen. Bij plafondsystemen verloopt de montage namelijk het makkelijkst. Als je geen plafondsysteem hebt zou je de panelen ook nog door ophangsystemen aan het plafond kunnen monteren.

Zo maak je led panelen schoon

Of je er bij het aanschaffen van led panelen onmiddellijk aan denkt is maar de vraag, maar op een dag zullen je led panelen toch echt eens schoongemaakt moeten worden. Ook dit is gelukkig geen lastig karwei. Bedenk je namelijk dat de buitenkant van het paneel geheel vlak is. Dit hoef je dus alleen soms even af te nemen met een vochtige doek. Op gezette tijden zou je het paneel eens open kunnen maken om ook de lichtbronnen zelf te reinigen. De kans is groot dat je ook hier niet veel werk aan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *