Leuke klussen in de tuin

De zomer komt er weer aan. Voor we het weten wordt het weer beter en kunnen we weer meer van de buitenlucht genieten. Vorige zomer kon helaas heel veel niet door de wereldwijde pandemie en aangezien heel veel mensen niet op vakantie gingen zaten we voornamelijk in de tuin. Het is nog afwachten hoe deze zomer eruit zal zien maar de kans bestaat dat we opnieuw veel tijd in de tuin zullen doorbrengen. Maar als je iets moois van de tuin maakt is dat ook helemaal niet erg. In dit artikel bespreken we een aantal van de leukste klussen om in de tuin uit te voeren.

Overkapping

We hebben al snel veel spullen in de tuin staan. Als je deze spullen wilt laten staan zonder je zorgen te maken over neerslag, verkleuring of vogelpoep, dan is een mooie overkapping of afdakje ideaal. Een overkapping is natuurlijk ook erg fijn boven een loungehoek. Je kunt een overkapping heel goed zelf bouwen. Je kunt larikshout of eiken hout gebruiken. Als je geen zin of tijd hebt om de overkapping zelf te bouwen dan zijn er ook een boel kant-en-klare overkappingen beschikbaar.

Loungeset

Geen enkele tuin kan zonder een loungeset waar je in de ochtend kunt gaan relaxen met een kop koffie of tijdens zonsondergang een biertje kunt gaan drinken met vrienden of familie. Het beste hout om te gebruiken voor een zelfgemaakte loungeset is steigerhout. Als je dit hout goed onderhoudt dan kan het materiaal jaren meegaan.

Moestuinbak

Veel groen in de tuin is ontzettend belangrijk voor een fijne tuinervaring en ook nog eens beter voor het milieu. En naast bloemen en planten is het nog leuker om een eigen moestuin te hebben. Dan kun je in de zomer groenten en fruit groeien in je eigen tuin en die opeten. Je kunt zelf een verhoogde moestuinbak bouwen. Er zijn verschillende voordelen aan een moestuinbak. Ongedierte zal er moeilijker bij kunnen en je raakt overtollig water makkelijker kwijt. Een goede houtsoort voor een moestuinbak is geïmpregneerd vurenhout.

Speeltoestel

Als je kleine kinderen hebt dan willen ze natuurlijk ook van de tuin kunnen genieten en buiten spelen. Een buitenspeelplek is zeker nu geen overbodige luxe. Er zijn veel kant en klare speeltoestellen die veilig zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf een speeltoestel bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie schommel of rekstok waar de hele familie plezier van heeft. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, je kunt er de komende zomer op deze manier echt van genieten.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *