Makelaars Groningen bieden helpende hand

woning

Makelaars Groningen zijn de makelaars om je te begeleiden bij de verkoop je huis, appartement of bedrijf. Met het inschakelen van een verkoopmakelaar vergroot je jouw expertise, zeker op deze oververhitte huizenmarkt. Makelaars gebruiken de nieuwste technologieën om je huis onder de aandacht te brengen. Die technologieën hoeven nu echter niet ingezet te worden omdat er, nog voor je jouw huis te koop hebt gezet, al meerdere kopers aan de deur zijn geweest. Maar juist daarom is het verstandig om je huis te verkopen via makelaars Groningen. Kopers bieden ver boven de vraagprijs, maar kunnen ze het bedrag dat ze bieden ook daadwerkelijk betalen? Wanneer iemand een huis wil kopen en daar een hypotheek voor wil afsluiten, kan er niet meer dan 100% van de waarde van het huis gefinancierd worden. Een koper moet bij overbieden altijd eigen middelen hebben en dat kan de makelaar onderzoeken.

Een verkoopmakelaar ondersteunt je tijdens het hele verkoopproces

Met een verkoopmakelaar vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van je huis. De verkoopmakelaar van Makelaars Groningen staat je bij tijdens het hele verkoopproces. Zo zal hij in eerst instantie samen met jou de verkoopprijs vaststellen. Een verkoopmakelaar zal ook samen met jou het huis verkoop klaar maken. Ook al is uitgebreide promotie niet nodig toch zal het huis op de markt gezet moeten worden zodat het meerdere kopers trekt. Er zullen bezichtigingsdagen moeten worden gepland en daar is de verkoopmakelaar ook bij. Als verkoper is het beter dat je hier niet bij aanwezig bent. De potentiële kopers kunnen nu een bod uitbrengen bij de makelaar. Je bepaalt uiteindelijk zelf van welke koper je het bod accepteert. De makelaar heeft hier slechts een adviserende taak in.

Wat als je het bod van de koper geaccepteerd hebt?

In de meeste gevallen plaatst een koper een bod onder financieringsvoorbehoud. Dat houdt in dat het bod vervalt als de koper bij twee financieringsinstellingen geen hypotheek kan afsluiten binnen een bepaalde tijd. Tegenwoordig geven kopers steeds vaker aan dat het bod dat ze doen zonder voorbehoud is en dat houdt in dat het huis, wanneer je het bod accepteert, binnen een paar dagen ook daadwerkelijk is verkocht. Dan geldt nog wel de wettelijke bedenktijd. Als je het bod van de koper hebt geaccepteerd dan zal de verkoopmakelaar het verkoopcontract opstellen. Wanneer de koop ‘rond’ is volgt de stap naar de notaris. In de meeste gevallen bepaalt de koper bij welke notaris de verkoop wordt afgesloten. De koper betaalt ook de notariskosten. In dit hele proces wordt je uiteraard bijgestaan door de Makelaars Groningen.

De eindinspectie en het eind van het makelaarscontract

De koper heeft het recht om, vóor de overdracht bij de notaris, de woning te inspecteren. Dit heet eindinspectie of opleveringsinspectie. Hierbij zijn koper, verkoper, aankoopmakelaar en verkoopmakelaar aanwezig. De meterstanden worden dan ook genoteerd en de verkoopmakelaar van Makelaars Groningen. Deze zorgt er dan ook voor dat de koper een handtekening zet voor de juiste meterstanden. Als er nog iets gedaan moet worden aan de woning dan wordt dit op een speciaal formulier gezet waarbij ook de oplossing wordt vermeld. Wanneer alles bij de notaris is afgerond kan ook het contract met de makelaar beëindigd worden.

Wil jij ook een woning kopen of verkopen in Groningen? Vraag dan om hulp bij Namaco Groningen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *