Met dit cilinderslot voorkom jij een inbraak!

cilinderslot skg 3 sterren

Heb je een nieuw cilinderslot nodig of moet je er één aanschaffen voor je nieuwe deur? Het is belangrijk dat je hierbij jouw woning optimaal beveiligt tegen inbrekers, want als je even van huis bent en je huis is niet goed beveiligd, dan staan ze binnen 1 minuut in je woning. Vooral het kerntrekken wordt een steeds populairdere methode. Daarom is een goed cilinderslot van belang. Hieronder vertellen wij jou welk slot dat is!

Het beste cilinderslot

Kerntrekken is momenteel een steeds populairdere inbraakmethode onder inbrekers. Het is een eenvoudige inbraakmethode die in principe elke inbreker kan uitvoeren en lang niet alle deuren zijn beveiligd tegen kerntrekken. Om jouw woning hiertegen te beveiligen is een cilinderslot met een SKG*** keurmerk nodig. Om er ook echt voor te zorgen dat inbrekers niet zullen proberen in te breken, is het aan te raden om er SKG 3 sterren kerntrekbeslag bij aan te schaffen. Maar wat is nu precies het beste merk cilinderslot? Er is een top 3 aan beste cilindersloten, die in 2015 tot 2019 het hoogste scoorden. De eerste is het M&C Condor cilinderslot SKG 3 sterren, daarna het ISEO extra S cilinderslot SKG*** en als derde het M&C Matrix cilinderslot SKG 3. 

Bij alle cilindersloten met een SKG 3 keurmerk duurt het minimaal 5 minuten voordat de inbreker het slot doorgebroken heeft, wat zeer lang is. Bovendien zijn dit de beste sloten, aangezien de M&C Condor ook nog over een paniekfunctie beschikt, waarbij de hard-stalen brug met kerntrekbeveiliging voor een zware inbraakwering zorgt. De ISEO extra S bekend staat als een zeer goed werkend budget slot en de M&C Matrix heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding en ook een hard-stalen brug. Om deze redenen zijn deze sloten dan ook zeker aan te raden.

Welk cilinderslot heb ik nodig?

Als je de keuze hebt gemaakt voor één van de beste cilindersloten, dan is het natuurlijk ook handig om te weten in welke maat je het cilinderslot nodig hebt. Als eerste kan je kiezen voor een knopcilinder of cilinder zonder knop. Het voordeel van een knopcilinder is dat hij eenvoudig in gebruik is en je niet helemaal je sleutels op hoeft te zoeken als er visite komt of een pakketbezorger aan de deur staat. Bovendien wordt je deur alsnog goed beveiligd, doordat de deur bij het dichttrekken automatisch vergrendelt en de knop aan de binnenkant van de deur zit. Als er glas in de deur zit of het cilinderslot in de buurt van een brievenbus zit, kan je wel beter kiezen voor een cilinderslot zonder knop of met anti-manipulatieknop, aangezien inbrekers er dan bij kunnen of het kunnen zien. 

Verder is de maat belangrijk, die je opmeet door vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts te meten. De standaardmaten zijn 30/30 en 32/32, wat betekent dat je 30 of 32 mm links hebt en 30 of 32 mm rechts vanaf het midden van het boutgat. Verder kun je kiezen voor een dubbele of halve cilinder. Bij een dubbele cilinder zit er aan zowel de binnen- als buitenzijde een sleutelgat, wat daarom ook een standaard slot is. Bij een halve cilinder zit er alleen aan de buitenkant een sleutelgat en daarom is deze ook zeer goed geschikt als bijzetslot of als slot op een kastdeur. Voordat je dus een cilinderslot kiest, moet je de maat opmeten van het oude cilinderslot, kijken of je hem met knop of zonder knop wilt en of je een halve of dubbele cilinder nodig hebt. Zo heb je het juiste cilinderslot met SKG 3 voor jouw deur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *