Noppenschuim om de akoestiek te verbeteren

woning

Noppenschuim wordt over het algemeen gebruikt voor geluidsabsorberende toepassingen. Maar een beter alternatief voor dit schuim is kwalitatief akoestisch schuim. Hiermee wordt het geluid gedempt en de akoestiek van de ruimte verbeterd. Akoestisch schuim wordt vooral gebruikt in studio’s, luisterruimtes, oefenruimtes en thuisbioscopen. Het akoestische schuim kan op muren en tegen plafonds worden gemonteerd. De samenstelling van het akoestische schuim zorgt ervoor dat geluidstrillingen beter worden verdeeld waardoor de nagalmtijd wordt verkort. Andere voordelen van het akoestische schuim zijn:

·         Mensen van buitenaf hebben minder last van geluidsoverlast

·         Je hebt geen last van ongewenste nagalm of echo

·         Je hoort minder geluid van buitenaf

·         Speakers maken minder trillingen waardoor geluidsopnames beter klinken

·         Akoestisch schuim is flexibel en buigzaam en daarom makkelijk toepasbaar

Kwalitatief akoestisch schuim in plaats van noppenschuim

Noppenschuim is in de meeste gevallen te licht waardoor de geluidsgolven er gewoon doorheen gaan. Wil je dan een betere akoestiek krijgen dan moet je dikker schuim gebruiken of je moet meerdere lagen schuim op elkaar plaatsen. Wanneer je kiest voor kwalitatief akoestiek schuim met een dichtheid van ongeveer 30 kg dan krijg je een goede combinatie van absorptie. Daarnaast is akoestisch schuim makkelijker toepasbaar omdat het buigzaam en flexibel is. Akoestisch schuim kan zelfs worden gebruikt in hoeken en op lastige oppervlaktes omdat het de vorm aanneemt van de ondergrond waarop het wordt toegepast. Bovendien is akoestisch schuim brandveilig en kan het tegen een stootje.

Toepasbaarheid van akoestisch schuim

Noppenschuim heeft een mindere geluidsisolerende werking als akoestische schuim. Dat is ook de reden dat akoestisch schuim vaker wordt gebruikt in woningen, bedrijfspanden of de horeca. Akoestisch schuim werkt niet alleen tegen galm en echo maar zorgt er ook voor dat het geluid niet van buiten naar binnen (en omgekeerd) komt. Je kunt akoestisch schuim dan ook toepassen als jezelf veel lawaai maakt, bijvoorbeeld met een drumstel. Maar het is ook heel goed toepasbaar tegen lawaai dat buren of verkeer maakt. In fabrieken wordt het akoestische schuim ook toegepast bij het isoleren van machines, motoren en turbines. Daarbij telt natuurlijk ook dat het akoestisch schuim brandwerend is, tegen een stootje kan, flexibel en buigzaam is en op alle ondergronden goed hecht.

Een paar voorbeelden van toegepast akoestisch schuim

Noppenschuim kan niet in hoeken worden toegepast. Dat kan wel met akoestisch schuim in de vorm van bass-traps. Bass-traps plaats je in hoeken van wanden en in hoeken tussen wand en plafond. De achterkant van de hoek is afgevlakt zodat de bass-trap mooi aansluit in de hoek zonder dat je die hoeft aan te drukken. Het doel van een bass-trap is de lage frequenties van 200 tot 400 Hz te absorberen. De meest gebruikte vorm van akoestisch schuim zijn de wedges. Deze worden gebruikt in geluidsstudio’s en muziekruimtes. De wedges worden gebruikt op wanden en plafonds en zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte omdat het galm en reflectie absorbeert. Wedges zijn ook toepasbaar om geluidsoverlast naar buiten met 25 tot 50 procent te verminderen omdat het geluid dempt. Hierbij geldt; hoe meer panelen worden gebruikt hoe meer demping er zal zijn.

 Via de website www.bigblock.nl koop je het beste akoestische noppenschuim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *