Op zoek naar een nieuwe vloer? Dit moet je weten!

Laminaat vloer

Laminaat vloer

Mensen kiezen de vloer van hun huis vaak vanwege het uiterlijk. Toch is het ontzettend belangrijk om ook het gebruik van de vloer in gedachten te houden. Er zijn veel verschillende soorten vloeren beschikbaar met elk hun voor en nadelen. Dit artikel zal je helpen om uit te vinden welk type geschikt is voor jouw huis.

Betonnen vloer

Een betonvloer is vaak niet het eerste wat bij je opkomt als je nadenkt over een nieuwe vloer. Betonvloeren zie je vaak in garages of grote hallen, en dat komt vanwege het belangrijkste voordeel: ze zijn slijtvast. Een betonvloer is naadloos en slijtvast, waardoor je nooit hoeft te stressen voor schade. Het is wel lastiger om zelf te plaatsen, een betonvloer laten plaatsen door een expert is daarom vaak de beste optie.

Als je oprit ook nog een opknapbeurt kan gebruiken dan kan je wellicht een deal sluiten met de beton expert. Met betonvloeren voor binnen en buiten kan je eventueel wat korting krijgen dankzij het volume dat je in een keer afneemt.

Laminaat vloeren 

Laminaatvloeren zijn gemaakt van hout en zijn daarom wat minder slijtvast dan beton. Het grote voordeel van laminaat is de veelzijdigheid. Er zijn veel verschillende kleuren en patronen waar je uit kan kiezen. Daarbovenop is het een stuk makkelijker om het zelf te plaatsen, waardoor je kosten kan besparen. Een professional doet het vaak wel een stuk netter.

Je moet wel altijd goed opletten dat het laminaat droog blijft. Wanneer laminaat vochtig wordt gaat het kromtrekken. Dit veroorzaakt vervolgens kieren en ongelijkheden in het oppervlak.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn een alternatief voor laminaat. In plaats van hout zijn PVC vloeren gemaakt van, de naam geeft het al een beetje weg, PVC! Deze kunststof vloeren zijn erg slijtvast en zijn tevens ook bestand tegen vocht. Je kan ze ook eenvoudig zelf leggen en de bovenlaag zijn in verschillende patronen, kleuren en diktes beschikbaar.

Vinyl Vloeren 

Wellicht de goedkoopste optie is een vinyl vloer. Ze stralen niet zoveel luxe uit als de eerder genoemde vloeren, maar ze zijn ideaal voor een bijkeuken, waskamer of voorraadkast. Omdat vinyl een vrij zacht materiaal is zijn ze niet heel slijtvast. Het leggen van een vinyl vloer vereist wat snijwerk om het goed te laten passen. Zolang je alles goed opmeet en uittekent dan is het prima te doen.

Hopelijk heeft dit artikel je een beetje geholpen met de zoektocht naar een nieuwe vloer, en als er nog vragen zijn laat dan een reactie achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *