Opgezette vogels als decoratie in de woning

opgezette vogels

Met geprepareerde vogels haal je een stukje natuurmuseum in huis. De vogels kun je in vele kleuren en soorten op laten zetten of opgezet kopen. Door hun levendige uitstraling zijn ze mooi om naar te kijken. Taxidermie of preparatie is het opzetten en conserveren van dode dieren. Het dier houdt zijn natuurlijke vormen en kleuren. De vogels zijn een mooie aanwinst voor in huis, een bedrijf zoals een restaurant of museum. Er zijn verschillende technieken om de dieren op te zetten. Op een kunstlichaam worden de huid samen met de veren van de vogel geplaatst zodat het dier weer tot leven komt. De realistische uitstraling maken de vogel mooi om naar te kijken. Ze zien eruit alsof ze zo weg kunnen vliegen. De dieren worden geconserveerd met alcohol of borax. De ogen worden meestal vervangen door namaak ogen die realistisch overeenkomen met de echte ogen van de vogel. Ook worden de schedel en beenderen soms onderdeel van een kunstlichaam. De dieren zijn geheel intact als ze gestorven zijn.

opgezette vogels

Interieur stuk

Geprepareerde vogels kunnen goed in een landelijk en natuurlijk interieur met boomstronken en eikenhout. Je kunt er zelfs iets creatiefs mee doen. Zoals een muurfoto van een bos plaatsen en opgezette vogels in een kunstboom zetten met vogelgeluiden erbij. Er zijn vele soorten vogels die je kunt kopen. Denk aan kleurrijke papegaaien, parkieten, roofvogels, zeldzame tropische vogels zoals kolibries en tangara’s maar ook loopvogels, hoenders, uilen, volierevogels, zwaluwen, zangvogels en bijeneters. De prijs wordt bepaald door het formaat van de vogel, het soort vogel en de kwaliteit. Opgezette vogels kosten enkele honderden euro’s tot soms wel duizenden. Ook kun je zelf je papegaai of kanarie laten prepareren. De kosten hangen af van het formaat en gewicht.

Dieren mogen alleen geprepareerd worden als ze aan een natuurlijke dood zijn gestorven. Het is bij de wet verboden om een zelf gedood dier te prepareren. Er zijn diverse winkels en bedrijven zoals Catawiki die Taxidermievogels verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *