Polycarbonaat dakplaten kopen

polycarbonaat dakplaten

Polycarbonaat dakplaten zijn ideaal voor terrasoverkappingen. Ze zorgen namelijk voor een goede bescherming tegen de regen. De terrasoverkappingen zijn over het algemeen altijd wel gemaakt van kunststof. Polycarbonaat is daarbij een stevige, harde en doorzichtige materiaal. Het lijkt namelijk een beetje op glas. Een voordeel van dit materiaal, is dat het zeker 250 keer sterker is dan standaard glas. Hierdoor is je overkapping beter beschermd en hoef je geen zorgen over een breuk of dergelijke te maken. Als voorbeeld kan je hierbij denken aan bushokjes. Die worden tegenwoordig gemaakt van dit materiaal, omdat deze hokken vaak kapot worden gemaakt door stenen te gooien. Het wordt daarom ook wel eens gebruikt als veiligheidsbeglazing. Verder beschikt het over een redelijk goede duurzaamheid, het heeft namelijk een lange levensduur en de platen zijn ook nog eens recyclebaar. Wat het nou zo fijn maakt aan de dakplaten is het feit dat ze UV-bestendig zijn. Dit is daarom zeer geschikt voor buiten.

polycarbonaat dakplaten

Licht

Wanneer je polycarbonaat dakplaten koopt, zal je merken dat ze veel lichter van gewicht zijn dan traditioneel glas, het is namelijk 2 keer zo licht. Verder is het ook nog eens isolerend, het houdt namelijk de warmte vast. Daarom wordt het ook vaak gebruikt in tuinkassen voor het afdekken.

Niet krasbestendig

Wat jammer is aan deze polycarbonaat dakplaten, is dat het niet krasbestendig is. Het is namelijk erg makkelijk om hier krassen op te krijgen, waardoor het er minder uit ziet. Dit is wel weer op te lossen door het te polijsten, dit is natuurlijk niet heel erg handig. Verder is het belangrijk om rekening te houden met het uitzettingsgraad of dat je een flexibele lijm op kit gebruikt. Na het lezen van de voor- en nadelen van het materiaal is het mogelijk om de juiste keuze voor je overkapping te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *