Populairste woonplaatsen in Friesland

Nederland groeit elk jaar weer in bevolking. Daarbij zou je denken dat de meeste mensen naar de steden zouden trekken, maar de provincie is ook nog steeds populair. In Friesland stijgt het aantal inwoners ook nog steeds. Hier volgt een lijst met de populairste woonplaatsen van Friesland. 

Leeuwarden

De hoofdstad van Friesland staat met stip op 1. Deze stad is afgelopen 8 jaar met 41% gegroeid in aantal inwoners. Dat deze plaats zo populair is heeft ermee te maken dat de stad veel historische bezienswaardigheden heeft en daarnaast heeft deze plek een ruim aanbod heeft aan musea, kerken, terrassen, kroegjes en nog veel meer. Wil jij hier wonen? Bekijk dan deze website.

Ameland

Een andere woonplaats in Friesland die heel erg in trek is, is Ameland. Dit schiereiland is ideaal om te genieten van de gezelligheid in de hoogseizoenen en om tot rust te komen buiten deze periodes. Verder kun je in deze plek profiteren van prachtige natuur, mooie stranden en zeehonden die je hier regelmatig kan spotten. 

Wolvega

Een populaire plaats voor natuurliefhebbers is Wolvega. Hier vind je natuurgebied De Rottige Meente en verderop de Bosbergtoren waar je over alle bossen uit kan kijken. Daarnaast ligt in Wolvega een van de laatste 4 drafbanen van Nederland. Hier kom je regelmatig populaire paarden uit Europa tegen. Een ideale plaats voor rust en af en toe een beetje reuring. 

Lemmer 

Het Friese vissersdorp Lemmer blijft ook steeds groeien in inwonersaantal. Hier vind je genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Veel historische monumenten, terrasjes, kroegjes en een strand aan het IJsselmeer om op uit te waaien.

Balk

Balk, een populaire watersportplaats. In dit plaatsje met weinig inwoners vind je veel winkeltjes, terrasjes en passerende boten. Geniet in deze plek van de rust, maar ook van de watersport. Ben je op zoek naar een huis in een van de populaire Friese woonplaatsen? Laat je informeren door een makelaar in Friesland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *