Richt je woonkamer in met dit stappenplan

Ga je je woonkamer opnieuw inrichten, of verhuis je binnenkort naar een nieuwe plekje? Je kunt je woonkamer inrichten op allerlei verschillende manieren. Uiteraard kun je ervoor kiezen om zomaar wat te doen, maar wil je structureel te werk gaan, dan is onderstaand stappenplan wellicht handig. 

Wat is de functie van de ruimte?

Allereerst is het goed om jezelf af te vragen wat je allemaal in de woonkamer wilt gaan doen. Kijk je graag televisie en is je woonkamer vooral een plek om in tot rust te komen? Of spelen er vaak kinderen en heb je een eigen plek in de woonkamer nodig om te kunnen werken? Op basis van je antwoord op deze vraag kun je aan de slag met het kiezen van mooie meubels en accessoires. 

Maak een plattegrond

Je kunt ervoor kiezen om een (digitale) plattegrond te maken van de woonkamer. Zo weet je precies wat er waar komt te staan en als het niet past, dan weet je dat in ieder geval alvast. Zet om die reden ook de afmetingen van de ruimte en de meubels op de plattegrond, om een goed overzicht te hebben.

Voor welke woonstijl ga je?

Heb je al besloten voor welke interieurstijl je gaat? Er zijn een heleboel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Ga voor een stijl die het beste bij jou past en waar jij je het fijnst in zult voelen.

Richt de woonkamer in

Heb je eenmaal goed inzichtelijk gemaakt hoe je de woonkamer gaat inrichten, dan kun je de meubels en accessoires aanschaffen. Zorg er uiteraard wel voor dat er van tevoren al een vloer ligt. Heb je een plattegrond gemaakt, dan kom je er eenvoudig achter wat de afmetingen van de vloer precies dienen te zijn. Ga je bijvoorbeeld voor vloertegels 100×100, voor vinyl of voor stroken laminaat? Bij https://www.ceramicavloeren.nl/ vind je allerlei mooie opties als het aankomt op het kopen van een vloer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *