Schuine wanden? Tips om deze kamer in te richten

Veel mensen gebruiken de zolder als slaapkamer. Meestal voor een van de kinderen. Waar je dan tegenaan kan lopen met het inrichten van deze ruimte, is dat de kamer vaak schuine wanden heeft. Hoe kun je het beste met deze wanden omgaan, zodat je optimaal gebruik kan maken van de zolder? Hier volgen enkele tips. 

Maak gebruik van meubels met hoogteverschil

Op zolder kun je wel een kast of bureau tegen de muur plaatsen, maar door de schuine wanden krijg je al snel het probleem dat er ruimte achter de kast of achter het bureau ontstaat. Dit is allereerst zonde van de ruimte, maar daarnaast is het ook niet mooi voor het aangezicht. Door gebruik te maken van meubels met hoogteverschil, die speciaal ontworpen zijn voor schuine wanden, los je beide problemen op. Ook is het handig om bij de schuine wanden luiken te plaatsen. Hiermee maak je optimaal gebruik van de ruimte en zorgt het er ook voor dat de ruimte er opgeruimd uitziet. 

Zorg voor meer ruimte

Door te zorgen voor meer lichtinval, krijg je een kamer die veel ruimtelijker oogt. Dit kun je doen door gebruik te maken van lichte muren of door het plaatsen van bijvoorbeeld een Velux Dakserre (lees hier meer). Hierdoor worden de ramen ook schuin geplaatst, wat zorgt voor daadwerkelijk meer ruimte. Verder kun je de kamer inrichten met meubels in pastelkleuren, wat de kamer ook vrolijker maakt, of lichte kleuren, wat zorgt voor een fris en ruimtelijk aanzicht. Kijk eens op de website van www.dakkapellenmodulair.nl voor meer informatie. 

Kunst en decoratie

Hou je van kunst en decoratie op je kamer? Dan kan dat lastig zijn met een kamer met schuine wanden. Het is namelijk moeilijk om een schilderij of foto op schuine wanden op te hangen. Gelukkig zijn er andere manieren om een kamer sfeervol in te richten. Door kleine tafeltjes te gebruiken kun je alsnog leuke decoratie kwijt op je kamer. Denk aan plantjes, lampjes en beeldjes. Of fotolijstjes op krukjes, kastjes en bureaus. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *