Serieus klussen met een hoogwerker

Voor bouwprojecten die omvangrijker zijn dan het timmeren van een schuurtje, is het soms noodzakelijk om de hulp in te roepen van zwaar geschut. Voor een bouwproject op hoogte is een hoogwerker onontbeerlijk. Als u werknemers inschakelt voor het werken op hoogte, is een hoogwerker zelfs verplicht. Dappere arbeiders die ongezekerd op een steiger tussen de wolkenkrabbers van Manhattan zitten, zoals op die iconische foto's uit het begin van de vorige eeuw, zijn niet meer van deze tijd. De bouwvakkers zijn nog steeds even dapper, maar de omstandigheden zijn een stuk veiliger. Gelukkig is het niet nodig om uzelf diep in de schulden te werken voor een bouwproject op hoogte. Er staat namelijk menig tweedehands hoogwerker te koop!

Verschillende soorten hoogwerkers

Als u zich orienteert op de aanschaf van een hoogwerker, is het eerst belangrijk om te bepalen voor welke ondergrond deze hoogwerker zal worden gebruikt. Op een verharde ondergrond is een hoogwerker op wielen het meest geschikt. Bevindt uw bouwproject zich echter op een ruwe ondergrond? Dan is het raadzaam om een hoogwerker op rupsbanden te gebruiken. Gelukkig staat van beide typen legio hoogwerker te koop op trucks.nl. Er zijn nog andere kenmerken die kunnen verschillen in het aanbod van hoogwerkers. Zo is een schaarhoogwerker handig voor een klus waar weinig ruimte is. De hoogwerker schuift recht omhoog en steekt daardoor niet uit. Bij hoogwerkers met een telescooparm of een knikarm is dit wel het geval. Deze typen van hoogwerkers hebben echter weer andere voordelen.

De voordelen van een ander type hoogwerker

Een hoogwerker met een telescooparm komt hoger dan de meeste andere hoogwerkers. Dit type hoogwerker kan namelijk wel een hoogte van 18 meter bereiken. Het voordeel van een hoogwerker met een knikarm er dat deze bestuurd kan worden vanuit het werkplatform. Een klein beetje naar links of naar rechts is vaak beter in te schatten voor de persoon op hoogte dan voor de persoon die op de grond staat. Tot slot wil ik u nog attent maken op de spin hoogwerker. De spin hoogwerker is de kampioen van de hoogte. Hij is mobiel, compact en kan een hoogte van om en nabij de 30 meter bereiken. Dit zijn hoogtes die al bijna doen denken aan de wolkenkrabbers van New York. Hoewel, het Empire State Building is bijna 400 meter hoog. Alles tot een halve Domtoren is echter met een spin hoogwerker te bereiken. Welk project op hoogte u ook aangaat, van een vogelhuisje in een boom tot een bouwwerk met de hoogte van een halve Dom, een geschikte hoogwerker vindt u op truck.nl! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *