Stap op de fiets!

Aan het begin van de coronacrisis ging iedereen massaal buiten wandelen en sporten, omdat het zo'n schok leek dat de sportscholen dicht waren, en je ineens toch nergens anders meer voor naar buiten kwam. Inmiddels worden er nog steeds veel wandelingen gemaakt, maar de motivatie begint bij vele mensen af te nemen nu het zo lang duurt en er van buitenaf weinig aanmoediging komt. Logisch natuurlijk, maar het kan je zo goed helpen met de lockdown blues om toch te blijven bewegen. Onze tip? Stap op de fiets! 

Welke fiets is geschikt voor jou?

Er zijn verschillende soorten fietsen die voor verschillende doeleinden en fietservaringen gebruikt worden. De meest voorkomende is de transportfiets. Dit is de standaard fiets die je in Nederland veel ziet. Deze is bedoeld voor transport, van jezelf of bijvoorbeeld de boodschappen, maar ook en kind in een zitje achterop. Ideaal dus als je voor de dagelijkse boodschappen, of je ritje naar familie of vrienden op de fiets wil stappen voortaan in plaats van met de auto. Als je in de stad woont is voor dit doeleinde een stadsfiets heren weer een beter idee.  Deze hebben een stevige stang waardoor je minder last hebt van hobbels in de weg en lastige hoekjes. Wil je lange afstanden wielrennen om echt ver de natuur in te komen, dan is een sportfiets meer voor jou weggelegd. En als je gezondheid een normale fiets niet toelaat, is er zelfs nog de mogelijkheid voor een elektrische fiets, zodat je toch mobiel blijft. 

Waar gaat de fiets reis naartoe?

Hoe benut je je fiets optimaal in de lockdown? Als de supermarkt voorheen op loopafstand zat of je familie te ver weg woont, is het lastiger om de voordelen van een fiets te zien. Toch biedt het een heerlijk gevoel van vrijheid. Al is het maar een blokje om, kun je net wat verder komen dan met een wandeling, kun je je tas kwijt en ben je daarna weer sneller thuis. Daarnaast is het iets wat je samen al kletsend goed op afstand kunt doen als je je vrienden en familie gaat missen. Ideaal dus in deze tijden. 

Als je voor een sportfiets gaat is het al helemaal gemakkelijk om van het fietsen en hobby en sport in een te maken. Verken de prachtige landschappen die Nederland te bieden heeft van dichtbij, dat haalt je meteen uit die dagelijkse sleur! Zo combineer je het sporten wat goed is voor je fysieke gezondheid met de frisse buitenlucht wat je hoofd tot rust bent. Perfect voor in deze rare tijden om gezond te blijven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *