Tips om je balkon leuk in te richten

Heb je een balkon? Of ga je verhuizen naar een nieuwe woning met balkon? Wellicht weet je niet zo goed hoe je je balkon het beste in kunt richten. Er zijn immers een heleboel mogelijkheden. Een balkon is vaak erg klein, dus het op een functionele manier inrichten ervan kan best lastig zijn en wat creativiteit vereisen. Geen zorgen, in dit artikel vind je een aantal handige tips! 

Bedenk wat je precies met het balkon wilt

Van tevoren is het goed om te bedenken wat de functie van het balkon precies zal zijn. Wil je er alleen lekker kunnen zitten, of zou je graag meer uit je balkon willen halen? Wil je er graag kunnen eten met vrienden of huisgenoten, of bouw je dit plekje liever om tot een heerlijke loungeruimte? Eventueel kun je je balkon ook verdelen in twee stukken, bijvoorbeeld door middel van een balkonafscheiding van glas (van Metalura), mits het balkon groot genoeg is natuurlijk.

Schaf meubels aan

Begin met het uitkiezen en aanschaffen van meubels voor op je balkon. Zo heb je de basis al staan en hoef je vervolgens alleen nog maar op zoek te gaan naar leuke decoratie. Je kunt het beste voor kleine, praktische meubels gaan, zoals een kleine bijzettafel en klapstoeltjes. 

Koop leuke accessoires

Wist je dat er verschillende speciale balkon accessoires te krijgen zijn? Denk bijvoorbeeld aan een tafeltje dat je aan je balkonreling kunt hangen, om ruimte te besparen. Of een speciaal vloerkleed voor op het balkon. Uiteraard mogen ook gezellige kussentjes voor op de stoelen of bank niet ontbreken. Deze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en maten, er zit dus vast ook iets voor jou bij! 

Heb je genoeg ruimte, dan kun je ook overwegen een hangstoel of hangmat te nemen. Zo kom je helemaal tot rust op je balkon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *