Tips voor vitaal en fit thuiswerken

Sinds de coronapandemie is begonnen, is thuiswerken de norm geworden. Nu het aantal besmettingen weer gestegen is, wordt ons nogmaals op het hart gedrukt om zoveel mogelijk thuis te werken. Met deze tips zorg je ervoor dat ook thuiswerken een gezonde bezigheid is en blijft.

Tip 1

Maak elke dag een planning. Volg je ochtendroutine die je ook zou volgen als je naar kantoor zou gaan en begin met werken op een vast tijdstip. Plan je werkzaamheden, maak voor jezelf duidelijke welke taken je die dag gaat doen en hoeveel tijd ze kosten. Houd je ook aan de gestelde tijd.

Tip 2

Neem korte pauzes tussendoor. Door regelmatig een kleine pauze te nemen, ben je beter in staat om je werk vol te houden.

Tip 3

Wissel geregeld van houding en neem dan even een kleine pauze van een paar seconden. Zorg dat je elk uur even beweegt door een rondje te lopen, wat te drinken te halen of bijvoorbeeld door de was in de wasmachine te stoppen.

Tip 4

Zorg voor een in hoogte verstelbaar bureau van https://thuiswerkwinkel.nl/ zodat je zittend en staand werken kunt afwisselen. Dit zorgt voor een goede doorbloeding, houding en helpt je beter om te focussen op je werk.

Tip 5

Stel je bureaustoel zo in dat je voeten goed ondersteund worden door de vloer of een voetenplankje. Voor een goede houding is het de bedoeling dat je knieën zich op dezelfde hoogte als je heupen bevinden.

Tip 6

Stel je bureau en bureaustoel (als je zittend werkt) zo in dat je armen in een ontspannende houding zitten. Dat houdt in dat je schouders ontspannen zijn tijdens het werken. Hiervoor dienen je ellebogen op of iets boven bureauhoogte te zijn.

Tip 7

Doe tussen je werkzaamheden door wat ontspannends. Dit helpt je om je werk even los te laten, zodat je daarna met een frisse blik weer aan de slag kunt. Die ontspannende activiteit kan van alles zijn, een boek lezen, een podcast luisteren of misschien helpen ontspanningsoefeningen jou wel.

Tip 8

Ook al werken we nu massaal thuis, blijf contact houden met je leidinggevende en collega’s. Maak heldere afspraken over werkzaamheden, deadlines en resultaten. Maar houd het ook leuk; organiseer online koffiemomentjes of doe mee aan de vrijdagmiddagborrel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *