Top tips voor een kleine tuin ontwerp

Woning verkopen Den Haag

Denk je dat je niet veel kan doen met een kleine tuin? Denk nog eens na! Er zijn talloze geweldige ideeën die elke kleine ruimte kunnen veranderen in een uitstekend tuinparadijs, met passende compacte functies om te verrijken en te verbeteren. Na het lezen van dit, zal je blij zijn dat je een nette kleine ruimte hebt om van te genieten!

Gebruikt de hoogte van je tuin

Muren, garages, de zijkant van een hek – het is allemaal een goede ruimte. In het huis gebruiken we muren voor foto’s, spiegels en kasten en je kan hetzelfde doen met je tuin! Gebruik kruipers zoals Trachelospermum (sterjasmijn) en enorme trailers, zoals de levendig gekleurde Phlox subulata ‘McDaniel’s Cushion’, om hoge ruimtes te versieren. Krijg bloei op hoog met plantenbakken zoals opknoping manden van trailing Pelargonium (geraniums), vensterbakken en prachtige wand kruipers.

Levende muurtuinen zijn een geweldige manier om een kale ruimte te vullen en ze zien er ook eigentijds en spannend uit.

Cipres

Een gemakkelijke optie voor het maken van een van deze is om een houten pallet te bevestigen aan een muur en te vullen met plantenpotten totdat de pallet is verborgen achter een verticaal tapijt van weelderige bladeren. Grote planten op te nemen op een levende muur zijn Salvia microphylla ‘Kew Red’, Campanula persicifolia en eetbare planten zoals sla ‘Lollo Rosa’ en sappige aardbeien.

Deze trekken allemaal het oog naar boven, waardoor de kleinere ruimte groter aanvoelt en de ‘wow’-factor aan je tuin of balkon toevoegt.

Compartimentaliseren

Creëer je eigen geheime tuin met verborgen ruimtes en gezellige schuilplaatsen. Verdeel je tuin in secties, met behulp van bamboe schermen, trellis of muren van bladeren en versier elk gebied met verschillende planten en tuinmeubilair. Deze zijn perfect voor het verbergen van kleine zitjes en comfortabele tuin uitjes.

Siergrassen kunnen ideaal zijn voor het verzachten van het uiterlijk van barrières en zal lijken te geven je verdeelde tuinen meer diepte op de lagere niveaus. Ga voor heerlijke grassen zoals Festuca glauca ‘Elijah Blue’ en Stipa tenuissima (Mexicaans verengras). Hierdoor voelt het groter aan, omdat je niet alles in één keer zien. Zelfs in een kleine ruimte, iets als een boog zal aparte tuin gebieden te creëren.

Schaduwen

Vergeet geen schaduwen toe te voegen aan je tuin, ook met schaduwen ben je weer hoog bezig, wat ideaal is voor de illusie van een grote tuin. Voor schaduw zijn er verschillende opties, zo zijn er knikarmschermen en uitvalschermen. Maar ook is het mogelijk om bomen te planten of een parasol te nemen. Het voordeel van knikarmschermen en uitvalschermen is wel dat ze je in en uit kan klappen en dat ze geen bruikbare ruimte innemen! Ga voor meer informatie over knikarmschermen en uitvalschermen naar: Rainbow Collection.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *