Tuin verbouwen? Hier moet je op letten!

Ga jij je tuin verbouwen? Dan is het slim een aantal voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan welke spullen je wilt gaan gebruiken, wat er allemaal gedaan moet worden voordat je kan opbouwen en wie je nodig hebt om dit te realiseren. Daarnaast is het belangrijk om te letten op bepaalde planten, struiken die je in de tuin hebt staan. In deze blogs geven we jou een aantal tips en tricks die kunnen helpen bij het verbouwen/ombouwen van jou huidige tuin of je nieuwe tuin bij aankoop van een nieuwe woning.

Maak een plan vooraf

Het is verstandig om kort en bondig een plannetje op te stellen voordat je begint. Dit kan je bijvoorbeeld doen door op aan A4’tje verschillende dingen op te schrijven. In dit plan zet je alvast neer wat je wil gaan doen. Je kan verwijzen naar een moodboard die je zelf kan maken (hierop kan inspiratie visueel maken middels ideeën van het internet). Met een plan kan je gemakkelijk verder werken. Wanneer je met meerdere mensen/partijen werkt aan je tuin is ook voor hen gemakkelijk om te zien wat het plan in. In het plan kan je vervolgens ook opschrijven welke producten je nodig hebt en waar je deze het beste kan halen. Bekijk bijvoorbeeld de loungeset outlet. Hier vindt je allerlei verschillende producten. Ga voor een aluminium tuinbank of toch een lekkere hangstoel.

Start met leeghalen

De eerste stap is natuurlijk het leeghalen van je gehele tuin. Het makkelijkste is om je hele tuin te strippen zodat je gemakkelijk kan beginnen aan jouw perfecte tuin. Er zijn verschillende manieren om je tuin efficiënt leeg te halen. Werk bijvoorbeeld met meerdere mensen met meerdere kruiwagens. Doordat je hierdoor snel en efficiënt het meeste uit je tuin kan halen scheelt dit een hoop tijd. Het nadeel hiervan is, is dat je stoep naar bijvoorbeeld de voortuin (waar je een container kan neerzetten) erg vies wordt. Maak deze daarom regelmatig schoon om deze er mooi uit te laten zien.

Begin met opbouwen

Dit is natuurlijk de leukste periode. Vooraf heb je als het goed is al nagedacht over je indeling, welke indeling is voor jou haalbaar en welke indeling past het beste bij jouw tuin? Zodra je gaat beginnen is het slim om de juiste instructies aan de juiste mensen te geven. Daarbij is het handig om een tijdsplanning te maken zodat je zonder tegenvallers zo snel mogelijk kan genieten van jouw nieuwe tuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *