Valkuilen en tips voor woningzoekenden

woning zoeken makelaar

Huizen die ruim boven de vraagprijs verkocht worden. Hopen op een bezichtiging. Hoe vind je een koophuis in deze verhitte markt? Sinke Makelaardij geeft jou een aantal waardevolle tips en vertelt jou wat de valkuilen zijn.

P.S. op zoek naar een makelaar in jouw buurt? Sinke heeft meerdere kantoren in de regio en is o.a. vindbaar op termen als: 

Overbieden

Overbieden was eerst enkel in Amsterdam een fenomeen. Toch blijkt overbieden nu een landelijke norm. Er wordt enorm fors geboden en overboden. Dit wordt vooral gedaan door mensen die hun droomhuis per se willen hebben. Hierdoor betalen kopers soms meer dan realistisch. Daarom adviseren wij een aankoopmakelaar in te schakelen. Die beoordeelt onder meer of een prijs realistisch en verantwoord is.

Zonder voorbehoud

Geen voorbehoud van financiering, waardoor een woningzoekende 10 procent van de koopprijs moet betalen als de hypotheek onverhoopt niet rondkomt. Het overslaan van een bouwkundige keuring. Huizenkopers moeten snel beslissen, en stellen daardoor minder voorwaarden. Het overslaan van een bouwkundige keuring kan na aankoop tot problemen leiden.

Voorbereid op zoek

Het is handig om vooraf een wensenlijstje op te stellen. Bepaal welke punten jij het meest belangrijk vindt. Daarbij raden wij je aan om geen woning te kopen die niet aan die voorwaarden voldoet. 

Bouwen of verbouwen

Een huis dat een opknapbeurt nodig heeft, kan een aantrekkelijke optie zijn. Vroeger zag je veel animo voor deze woningen, maar tegenwoordig is dit een stuk minder. De prijs van deze woningen ligt een stuk lager en er zijn financiële mogelijkheden, zoals een bouwdepot. Ook kun je samen met een groep een woning bouwen, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Geen projectontwikkelaar, maar het heft in eigen hand nemen om zo de prijs te drukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *