Veranderingen in je omgeving met een overkapping lamellen

In Nederland is het erg lastig om op dit moment een huis te vinden. Wanneer je eindelijk een huis hebt kunnen vinden, dan wil je het inrichten zoals jij het zou willen hebben. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je huis in te richten. Je kan er ook voor kiezen om de tuin en het huis in 1 keer te veranderen zoals jij het wil. Veel mensen willen alles in 1 keer gedaan hebben, zodat ze er meteen vanaf zijn. Er zijn ook mensen die het een beetje bij beetje willen aanpakken. Dit heeft verschillende redenen. Bij het veranderen van je huis kun je bijvoorbeeld een lamellen overkapping plaatsen op het dakterras. Een overkapping lamellen kan ook in de tuin. Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Huizen te kort in Nederland

Nederland kent al jaren een te kort aan woningen. Sinds de coronacrisis is het aantal tekorten woningen toegenomen. In dit jaar komt Nederland 279.000 woningen te kort. In 2020 waren er 331.000 woningen te kort. Er zijn verschillende redenen voor het woningtekort in Nederland. Een van de voornaamste reden is dat er veel minder gebouwd wordt tegenwoordig. Daarnaast zijn er minder bouwlocaties ontwikkeld. Hierdoor kon er niet meer gebouwd worden. Verder heeft de overheid de ouderen gestimuleerd om thuis te blijven wonen. Dit kwam doordat er jaren geleden veel verzorgingstehuizen vol zaten. Ook heeft Nederland de afgelopen jaren meer vluchtelingen ontvangen. Deze vluchtelingen hebben vaak urgentie op een woning. Hierdoor wordt het moeilijker om voor de huidige inwoners een woning te vinden.

Flink betalen voor een woning

De huizenprijzen zijn flink gestegen de afgelopen jaren. Dit komt door het tekort aan huizen. Zo een 20 jaar geleden betaalde je voor een simpel rijtjeshuis rond de 150.000 euro. Hetzelfde huis wordt momenteel verkocht voor boven de 300.000 euro. Ook deze prijs blijft steeds meer stijgen. De stijging van de prijzen begon in 2013. In 2020 is de prijs van een bestaande koopwoning gestegen met zo een 47,8 procent. Deze vergelijking is gemaakt met de prijzen vanuit 2013.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *