Waar op te letten bij aanschaf massief houten panelen

Het gebruik van massief houten panelen kent veel toepassingen. Zo worden ze veel gebruikt in de meubelbouw. Het is begrijpelijk dat er hoge eisen aan worden gesteld. Bij de aanschaf moet er dus op wat punten worden gelet die ook bepalend zullen zijn voor de uitstraling van het eindproduct. Massief houten panelen moeten ook geen problemen opleveren tijdens het bewerken. Dat levert al een aardige besparing op en kan er meer aandacht worden gegeven aan de details.

Hoe zijn de delen aan elkaar vastgemaakt?

Massief hout dat uit een stuk verkregen is, komt wel met beperkingen voor wat betreft de afmetingen. In de praktijk komt het niet gunstig uit om met kleine afmetingen hout te werken en worden die daarom met elkaar verbonden. Dat gebeurt op een speciale manier waarbij er gebruik wordt gemaakt van vingerlassen en houtlijm. Het eindresultaat is zichtbaar in massief houten panelen die alle eigenschappen hebben als wanneer ze vervaardigd zouden zijn uit een enkel stuk hout. Door op deze wijze massief houten panelen te maken wordt er de mogelijkheid geboden om het hout te gebruiken voor talrijke toepassingen. Let bij de aanschaf op de afwerking van de panelen en moeten er geen naden duidelijk zichtbaar zijn.

Kunnen ook fijngeschuurd geleverd worden

Nadat de massief houten panelen zijn vervaardigd, kunnen ze naar wens verder worden bewerkt. Het gladschuren zorgt ervoor dat er op dat punt wordt bespaard door de klant. Die hoeft namelijk de panelen alleen maar tot de juiste afmetingen verzagen. Maar zelfs die stap kan door de leverancier worden uitgevoerd en dient de klant alleen de gewenste afmetingen door te spelen. Het fijnwerk zoals het afronden van de randen en het keurig afwerken van hoeken kan ook gelijk worden uitgevoerd. Na de aanschaf van zulke massief houten panelen zijn er dus maar een paar kleine stappen nodig om te raken naar het eindproduct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *