Waarom Coretec zo populair is als het om vloeren gaat

Er zijn eindeloos veel winkels en merken om uit te kiezen als het om vloeren gaat. Hoe weet je nu welke je moet kiezen? Coretec is een van de opties. Wil je meer ontdekken over dit merk en de soort vloeren die zij produceren? Lees dan gauw verder.

Over Coretec

Coretec is een benaming voor een speciaal type vloer. Het is geproduceerd door een buitenlands bedrijf dat een unieke methode heeft ontwikkeld. Alle Coretec vloeren zijn gemaakt van een of enkele van onderstaande materialen:

  • bamboe
  • kalksteen
  • hout
  • vinyl

Alle Coretec vloeren worden gemaakt van gerecycled materiaal. Het is daarmee een behoorlijk duurzame keuze als het om vloeren gaat. Hoewel er andere duurzame opties zijn, blijken er nog altijd maar weinig bedrijven zich volledig te richten op het maken van duurzame vloeren. 

Wat Coretec uniek maakt

Coretec is een bedrijf dat aangeeft de nieuwste revolutie in harde vloerbedekking in gang te hebben gezet. Deze volledig nieuwe soort harde vloerbedekking dient met name als goed alternatief om vinylvloeren of laminaat vloeren. Wereldwijd valt Coretec onder een overkoepelende organisatie uit de Verenigde Staten. Dit type vloer is uniek dankzij de kurklaag. Aan de onderzijde van de vloer zit een flinke kurklaag welke het niet onmogelijk maakt om strak te leggen. Wat de laag wel doet is garanderen dat je amper last hebt van geluid. Het materiaal dient namelijk als zeer effectieve geluidsdemping. Ook is het plaatsen van Coretec vloeren gemakkelijk. 

Zelf leggen

Een ander voordeel van deze vloeren is dat je ze relatief simpel zelf kunt leggen. Het is goed om te weten dat een vloer leggen niet altijd gemakkelijk is wanneer het om dit type materiaal gaat. Een vloer van pvc tegels kun je bijvoorbeeld wel zelf leggen maar dit hangt helemaal af van hoe ze geproduceerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *