Waarom thuis droogbloemen?

Een boeket bloemen voegt niet alleen kleur toe aan je interieur, maar draagt ook bij aan een gezellige sfeer thuis. Het jammere alleen aan een boeket verse bloemen is dat ze niet lang meegaan, na een week kunnen ze al verdorven over de vaasrand hangen, waardoor de kleurrijke en gezellige sfeer ineens weer is verdwenen. Droogboeketten, zorgvuldig samengesteld door een droogbloemen groothandel, kunnen daarbij een oplossing bieden.

Wat zijn droogbloemen en droogboeketten?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn droogbloemen gedroogde bloemen. Maar soms is het net iets meer dan dat en omvat de term allerlei soorten gedroogde en natuurlijke versieringen. Zo heb je niet alleen gedroogde sierbloemen, maar ook gedroogd graan, dennenappels of grassoorten. Deze droogbloemen zijn uitermate geschikt om kleurrijke droogboeketten te maken, wat dan ook vaak wordt gedaan door droogbloemen groothandel en bloemenwinkels.

Van droogbloemen- en boeketten zijn er ook ontzettend veel variaties mogelijk in kleuren, lengtes en vormen. Zo heb je bijvoorbeeld lavendel, avena, rozen, nigella en graansoorten zoals gerst, tarwe en haver. Ook kunnen sommige bloemen en boeketten worden versierd met decoraties zoals kruiden, sneeuw en glitters, waardoor er nog meer variaties mogelijk zijn.

De voordelen van droogbloemen- en boeketten

Er zijn veel voordelen aan het aanschaffen en verwerken van droogbloemen in je interieur. Het grootste voordeel is dat droogbloemen- en boeketten makkelijk een halfjaar en vaak zelfs langer meegaan, vele malen langer dan een vers boeket waar je maar een weekje van kunt genieten.

Ook zeer belangrijk is dat je ook geen verstand van planten of tuinieren nodig hebt om goed voor droogbloemen te kunnen zorgen. Omdat droogboeketten uit gedroogde bloemen bestaan, hebben ze ook geen water nodig. Wat je eigenlijk alleen hoeft te onthouden is om ze niet direct in de zon te laten staan. Verder behouden gedroogde bloemen ook nog eens hun geur en voegen ze, naast gezelligheid, ook een luxe sfeer toe, waardoor ze makkelijk aan ieder interieur kunnen worden toegevoegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *