Wat doet een makelaar?

Aankoopmakelaar

De makelaar is actief bij de aan- en verkoop van een woning. Aankoopmakelaar in Utrecht, Ludenhoff, heeft een enthousiaste groep makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs bij haar bedrijf werken! Het is belangrijk dat je de huizenmarkt volledig kent, dit is dan ook zeker een specialiteit van Ludenhoff.

Een makelaar is actief als tussenpersoon tussen twee partijen bij een koop en verkoop, huur en verhuur en bij verzekeringen. Vastgoedmakelaars zorgen dus voor de verkoop of verhuur van particuliere woningen, vastgoed of grond. Een vastgoedmakelaar bekijkt de staat van het vastgoed en taxeert deze vervolgens. Een makelaar is probleemoplossend. Zo zorgen zij dat de wensen van de koper én de verkoper worden vervuld.

Een makelaar heeft binnen het beroep een aantal taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden. Een greep uit deze bezigheden zijn:

  • Taxatie vastgoed
  • Klantbehoefte bepalen
  • Contact onderhouden
  • Contracten beheren van het vastgoed

Als makelaar heb je een gemiddelde baankans en kan je rekenen op een bruto maandsalaris van tussen de €2694 en €4938. Dit staat los van de verkoopbonus. Deze verkoopbonus ligt gemiddeld tussen de €6200 en €10.000 per jaar. Dit is, met wat ervaring en mooie verkoopbonussen, boven modaal. Gezien het modale bruto inkomen in Nederland €2855 per maand is.

Als makelaar heb je te maken met ontzettend goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het verschilt per makelaarskantoor wat deze precies zijn, maar de meeste makelaars krijgen een auto van de zaak. Vaak wordt er ook een telefoon aangeboden voor zakelijk gebruik. Makelaars kunnen soms ook in aanmerking komen voor een winstdeling van het bedrijf, afhankelijk van hetgeen wat is afgesproken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *