Wat houdt een hypotheek in?

pexels-andrea-piacquadio-3760067

Een hypotheek is een lening voor de aankoop van een huis. Je leent een bedrag en geeft je huis als onderpand aan de bank. Deze lening heet officieel een hypothecaire lening. Heb je hypotheekadvies in Groningen nodig? Schakel dan snel Financieel Compleet Noord in!

Een hypotheek bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Leningen
  • Aflossen
  • Verzekeringen

Lening

De lening is het bedrag dat je van de bank leent om jouw woning te kopen. Je betaalt de bankrente over de lening; De rente op de hypotheek. Je betaalt de rente totdat je de lening weer aan de bank heeft betaald.

Aflossing

Aflossen is de aflossing van de lening aan de bank.Over 30 jaar moet je je hypotheek volledig aflossen en de bank zal ook elke maand de betaling van jouw bankrekening afschrijven.

Verzekeringen

Bij een hypotheek kan je twee soorten verzekeringen afsluiten:

Levensverzekering

  • Huisvestingskostenverzekering
  • Woonlastenverzekering

Een levensverzekering laat een uitkering na het overlijden na. Met een woonlastenverzekering dek je het risico op arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid af. Het is verplicht een levensverzekering afsluiten. Een woonlastenverzekering is niet verplicht.

Hypotheek

Officieel is een hypotheek een zekerheidsrecht. Wanneer je een hypothecaire lening krijgt, draag je het recht op de hypotheek over aan de bank, de geldschieter. Het hypotheekrecht is een garantie dat de lening wordt terugbetaald. Jouw huis is wat bekend staat als onderpand. Als je de lening niet meer kunt betalen, heeft de geldverstrekker het recht om jouw woning te verkopen. Je kunt met een restschuld blijven zitten als jouw huis niet goed presteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *